Evde bakım maaşları yatırılmaya başlandı! İşte 17 Kasım 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi...

Evde bakım maaşı 15 Kasım itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı hangi illerde verildi? İşte 17 Kasım 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi…

Evde bakım maaşları yatırılmaya başlandı! İşte 17 Kasım 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi...

Geçtiğimiz gün milyonlarca kişinin büyük bir merak ile beklediği evde bakım maaşı ile ilgili  açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Engelli bireylerin bakımının aile yanında sağlanması ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlattığımız 'evde bakım yardımı' ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım hakkında Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacı ile bu ay toplam 1 milyar 876 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 562 bin vatandaşımız, evde bakım yardımından faydalanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi. Engelli vatandaşların sosyal hayattan ve ekonomik yardıma kadar her anlamda yanında olduğunu vurgulayan Derya Yanık destek kapsamında  hak sahibi olan kişilere başına aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıldığını bildirdi. 

 Evde bakım parası yatan iller listesi 

Engelli vatandaşların bakımı sebebi ile her ay verilen evde bakım yardımı parası, il il kademeli şekilde hesaplara yatıyor. Peki, hangi illerde evde bakım maaşı yattı? 

1- Tokat

2- Afyonkarahisar

3- Ordu

4- Amasya

5- Çanakkale

6- Karaman

7- Kahramanmaraş

8- Edirne

9- İzmir

10- Sakarya

11- Diyarbakır

12- Osmaniye

13- Tekirdağ

14- Çankırı

15- Bolu

16- Niğde

17- Kocaeli

18- İstanbul

19- Konya

20- Eskişehir

21- Ankara