Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapılışı ve malzemeleri!

Ramazan’ın olmazsa olmazı Ramazan pidesi için yeni, pratik ve yapımı basit tarif arayanlar buraya. Sahura ve iftara hazırlayabileceğiniz nar gibi kızarmış, nefis Ramazan pidesi tarifi arıyorsanız, enfes, puf puf kabaran yumuşacık pide tariflerimizi mutlaka deneyin. Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır diyor, az malzemeli, uğraştırmayan bir tarif istiyorsanız işte yumurtalı Ramazan pidesi yapılışı ve malzemeleri…

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapılışı ve malzemeleri!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte evlerde hummalı bir hazırlık var. Yemekler yapılıyor, ekmekler ve börekler şimdiden hazırlanıyor. Sofraların olmazsa olmazı enfes Ramazan pidesi tarifi hazırladık. Evde pide nasıl yapılır diyenlere işte Nefis, kolay ve pratik evde Ramazan pidesi yapımı

EVDE YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Yumurtalı ramazan pidesi için malzemeler;

Hamuru için;

5 su bardağı un

2,5 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Yumurtalı üst sosu için;

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak karıştıralım. Ortasına çukur açalım. Çukur kısma ılık suyu ekleyin. Kenarından unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu kıvama gelene dek yoğurun Yumuşak bir kıvamda bir hamur elde edin. Kıvamına gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.

Kaba koyduğunuz hamuru üzerini temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alın, 1-2 dakika daha yoğurarak içindeki gazı çıkartın.

Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüp alinizle yuvarlayarak beze haline getirin. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletin.  Fırın tepsisine galeta unu serpin. Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alın. Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezeleriin üzerine sürün. Elinizle hamurumuzu pide şeklinde açın. Pidelerinize yuvarlak bir şekil verin. Parmak uçlarınızla pideye şeklini verin. Üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürün. Susamla çörekotu serpin. Pideleri önceden ısıttığınız 230°C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapılışı ve malzemeleri! - Resim : 1

AZ MALZEMELİ, KOLAY RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Malzemeler:

2 bardak un

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı yaş maya

1 tutam tuz

Üzeri için

Çörek otu

Sıvıyağ

Su

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ YAPIMI  

2 su bardağı un, maya, tuzu bir kaba alın. Yarım bardak unu kenarda daha sonra kullanılmak üzere bekletin. Suyun ilk aşamada yarısını una ilave edin ve yoğurun. Yumuşak bir kıvam için gerekirse un ve su ekleyebilir, yumuşaklığını ayarlayabilirsiniz. Sonra hamuru tezgaha alın ve 5-10 dakika yoğurmaya devam edin. Bekleteceğiniz kabın tabanına un serpin. Hamuru koyun ve üstüne tekrar un koyun. Üzerine nemli bez koyarak 1-2 saat bekletin. Hamuru kaptan alıp bir 20 dk da tezgahta bekletin. Tezgaha un serperek biraz daha hamura kıvam verin. Elinizle pide şekline getirin. Üzerine su, zeytinyağı sürün ve çörekotu serpin. Üzeri kızarana kadar pişirin.