Evet geliyor. Sahra Çölü’nden gaza basıp yola çıktı. Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra İç Anadolu’ya uğrayacak

Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’ye doğru gelen çöl tozları hakkında vatandaşları uyardı. Sahra Çölü üzerinden Türkiye’ye gelecek olan toz, Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra İç Anadolu’ya gelecek.

Evet geliyor.  Sahra Çölü’nden gaza basıp yola çıktı. Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra İç Anadolu’ya uğrayacak

Türkiye yeniden çöl tozlarının etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyarırken bir açıklama da Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Şen, beklenen çöl tozunun Sahra Çölü üzerinden Türkiye’ye geldiğini ifade etti.

ORHAN ŞEN, TOZLARIN GELECEĞİ YERLERİ AÇIKLADI

Orhan Şen, tozun Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra İç Anadolu’ya doğru gideceğini kaydetti. Şen, kronik hastalığı olan insanlar ve yaşlıların maske takabileceğini belirtti.

Şen, “Sahra Çölü üzerin Ege Marmara, Karadeniz daha sonra da İç Anadolu’ya geliyor. Tozun içinde demir bileşeni olduğu için kırmızı renkte. Atina’da kararlı bir atmosfer var, yukarıdan aşağıya inmiş” dedi.

Evet geliyor.  Sahra Çölü’nden gaza basıp yola çıktı. Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra İç Anadolu’ya uğrayacak - Resim : 1

YAŞLILAR VE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR İÇİN MASKE UYARISI

 Şen şu ifadeleri kullandı:

"Toprak için faydalı minareller var ama solumamalıyız. Değerler 250’yi geçtiğinde maske takılmalı kesinlikle. Yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar maske takabilir. Kıyalarda rüzgardan dolayı dağılıyor iç bölgelerde yüksek basınç daha fazla. Yağmur olmadığı için çamur şeklinde yağmayacak. Çok sağlıksız değil ama hassas bir seviyede."