İlber Ortaylı, izlediği tek diziyi paylaştı: Netflix yapımı Kulüp

Evinde televizyon olmadığı bilinin ünlü tarihçi Profesör İlber Ortaylı izlediği tek diziyi açıkladı. Netflix yapımı Kulüp dizisini seyrettiğini belirten İlber Ortaylı "Hataları olsa da sevdim" dedi.

İlber Ortaylı, izlediği tek diziyi paylaştı: Netflix yapımı Kulüp

Profesör İlber Ortaylı, televizyon dizileri üzerine bir değerlendirmede bulundu ve büyük bir yozlaşma devri içinde olduğumuzu ve insanların televiziyona doğru çekildiğini savundu. 

Profesör İlber Ortaylı Netflix'te yayınlanan Kulüp dizisini izlediğini ve hatalar olsa da sevdiğini belirterek, "Bu gibi bir dizi, film görmüyorum ben etrafımda. Onun için böyle şeyleri görmedikçe ve bunlar çoğalmadıkça o televizyon da çok yararlı olmuyor." dedi.

Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, YouTube'da yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa katıldı. Ortaylı burada Netflix ve televizyon yapımlarına dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

İlber Ortaylı, izlediği tek diziyi paylaştı: Netflix yapımı Kulüp - Resim : 1

"Bu gibi bir dizi görmüyorum etrafımda"

Netflix'te yayınlanan ve çok izlenen dizilerden olan Kulüp'ü sevdiğini ve seyrettiğini söyleyen Ortaylı, içinde ses bakımından hataların olduğunu belirtti. Ortaylı, "Hataları olsa da sevdim. Bu gibi bir dizi, film görmüyorum ben etrafımda. Onun için böyle şeyleri görmedikçe ve bunlar çoğalmadıkça o televizyon da çok yararlı olmuyor, düşmanı değilim yani" ifadelerini kullandı.

 "Evimde televizyon yok"

Televizyon seyretme alışkanlıklarıyla ilgili bir araştırmada Türkiye'de günlük 5 saate yakın televizyon seyredilmesi ve bu konuda dünyada 1 numara olmamıza ilişkin ise Ortaylı şunları söyledi: "Yapacak bir şey yok, evimde televizyon yok, bir arkadaşıma gittiğim zaman ben de bir kaç saat oturuyorum, karşıya açıyorsun insanlar hep onu seyrediyor, bir tane politik tartışma en kolayı. Hep de aynı adamlar artık adamları öğrendik. Adamları çok iyi tanıyorlar canım, eşinden geçen sene ayrılmış, yok içki içermiş içmezmiş, işte bilmem neymiş. Adam ne diyor kimseyi ilgilendirmiyor niye ilgilendirsin, çünkü ilgilendirecek bir şey yok. Bu kadar basit." Kaynak: Haberler

Kulüp dizisi neyi anlatıyor?

Kulüp dizisi 1950'li yıllarda İstanbul'da Beyoğlu civarında Seferad Yahudisi Matilda ve kızı Raşel'in hayatı çevresinde gelişen olayları anlatıyor. Konusu ve geçtiği dönem itibari ile Kulüp dizisi Türkiye'deki Yahudi cemaatini el alması nedeni birçok platformda tartışma konusu olmuştu.