Evini yeni kiralayan kadın, mutfağa adım atıp tavana baktıktan sonra dehşeti tam içinde yaşadı. Mutfağa giremiyor ama yine de evi kiraladı

Avustralyalı bir kadın hafta sonu kiralamak istediği bir evi gezerken dehşete düşüren bir keşifte bulundu. Yaşadığı korkuya rağmen evi tutan kadın her gün bu şeyle yaşamak zorunda kaldı. Mutfağa girmektan büyük rahatsızlık duyuyordu ama sonra bir çözüm yolu buldu.

Evini yeni kiralayan kadın, mutfağa adım atıp tavana baktıktan sonra dehşeti tam içinde yaşadı. Mutfağa giremiyor ama yine de evi kiraladı

Avustralya'da kiralamak istedikleri bir evi gezen aile mutfağa girdikten sonra rahatsız edici bir manzarayla karşılaştı. Tavana yerleştirilen kamera tüm evi gözetliyordu. Hemen emlakçıya dönen aile üyeleri bu durumdan endişe duyduklarını belirtti.

"AKTİF DEĞİL"

Kiracı Yahoo News Australia'ya konuşarak, "Biz çok özel bir aileyiz, bu yüzden izlendiğimizi bilmek bizim için son derece korkutucu. Emlakçı bana 'Aktif değil ve yalnızca Wi-Fi'si ona bağlı olan kişi tarafından etkinleştirilebilir' dedi" diye açıkladı. Ancak kadın ikna olmaya hiç yakın değildi, "Aslında aşırı derecede bunalmış ve güvensiz hissediyorum" diye durumunu açıkladı.

Evini yeni kiralayan kadın, mutfağa adım atıp tavana baktıktan sonra dehşeti tam içinde yaşadı. Mutfağa giremiyor ama yine de evi kiraladı - Resim : 1

KİMİN KURDUĞU BİLİNMİYOR

Kiracı, emlakçının güvenlik kamerasını kimin kurduğunu bilmediğini, ancak kameranın aktif olmadığına defalarca güvence verdiklerini ve kiracının Pazar günü cihazın nasıl kaldırılacağına dair talimatları içeren bir e-posta aldığını söyledi. E-postada, "Güvenlik sistemini fabrika ayarlarına sıfırlamak için talimatlar burada, böylece başka hiç kimse erişemez" yazıyor.

KİRALIK EVLERDE 'YASA DIŞI'

Bir emlak hukuku uzmanına göre, emlakçının veya ev sahibinin kameraya erişimi olup olmadığı belirlenmemiş olsa da, kiralık bir mülkün içindeki her türlü gözetleme "yasa dışıdır".