Evinizdeki mucize! Gece uyumadan yoğurdun içine katıp tüketin! Yağlarınız cayır cayır yanacak!

Kilo vermek isteyenlerin en büyük problemi gece yatmadan önce gelen açlık hissiyatı. Gece uyumadan önce tüketilen yiyecekler, ekstradan kilo almamıza neden oluyor. Uzmanlar, gece yatmadan önce yoğurdun içine tarçın koyup tüketmeyi öneriyor. Bu yöntemle fazla kilolarınızdan anında kurtulacaksınız. Bu tarif düzenli olarak tüketildiği zaman etkisini anında gösteriyor. İşte uzmanların şiddetle tavsiye ettiği o yöntem...

Evinizdeki mucize! Gece uyumadan yoğurdun içine katıp tüketin! Yağlarınız cayır cayır yanacak!

Uzmanların tavsiye ettiği bu yöntemle bir hafta da istediğiniz kiloya ulaşın. Gece gelen açlık hissiyatıyla başa çıkmak için tüketebilirsiniz. Gece yatmadan tarçınyoğurt tüketmek büyük fayda sağlıyor. Bu yöntemle cayır cayır yağ yakacaksınız. İşte tarçınlı yoğurdun inanılmaz faydaları...

Hem lezzetli hem de faydalı

Tarçının faydalarını bilmeyen yoktur. Eski Mısır'a kadar uzanan tarihi ile dikkat çeken tarçın, sütlaç ve sahlep gibi tatlılarda sıklıkla kullanılır. Aslında yoğurt içeriğinde bulundurduğu kalsiyumlarla yağ yakımını hızlandırır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Bu iki mucizevi besini bir araya getirince hayalinizdeki kiloya ulaşacaksınız. 'Tadı kötü olur mu?' diye düşünmeyin. Tarçınlı yoğurt hem lezzetli hem de faydalı.

Tarçınlı yoğurdun faydaları nelerdir?

1- Tokluk hissi 

Sürekli olarak açlık hissediyorsanız özellikle geceleri bu oluyorsa tarçınlı yoğurt yiyebilirsiniz. Bu şekilde hem tok olursunuz hem de bir şeyler yeme ihtiyacı hissetmezsiniz.

2- Kilo vermeye yardımcı 

Eğer fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız tarçınlı yoğurdu beslenme listenize mutlaka eklemelisiniz. Bu karışımla cayır cayır yağ yakın. Verdiği tokluk hissiyatı ile yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır. Dolayısıyla kilo vermenize yardımcı olur.

3- Mide ve bağırsak sorunları

Yemek yedikten sonra mideniz şişiyorsa ya da hazımsızlık hissi oluyorsa soda yerine bu karışımı tercih edin. Tarçın ve yoğurt, sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlık problemini azaltmaya destek olur. Kabızlık sorunu çekiyorsanız bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olacağı için bu sorunu ortadan kaldırabilir. Aynı zamanda mide ve bağırsak enfeksiyonlarına yol açan bakterilerin oluşmasını da engellemeye katkıda bulunur.

4- Uyku problemi

Uykunuz olmasına rağmen yattığınızda bir sola bir sağa dönüp uyuyamıyor musunuz? Öyleyse bu sorunu, tarçınlı yoğurt yiyerek ortadan kaldırabilirsiniz. Uyumadan önce tüketeceğiniz bir kase tarçınlı yoğurt, rahat bir şekilde uyumanızı sağlar.

5- Zeka gelişimi

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin zeka gelişimini desteklediği bilinen bir gerçek. Dolayısıyla özellikle gelişme çağındaki çocukların bilişsel gelişimini desteklemek için tarçın ve yoğurt tüketmelerini sağlayabilirsiniz. Bu karışım, aynı zamanda hafızayı güçlendirmeye de yardımcı olur.

6- Kan şekeri

Düzenli olarak tüketeceğiniz bir kase tarçın ve yoğurt, insülin direncini önlemeye ve insülin düzeyini dengede tutmaya katkıda bulunur. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.