Evlatları gibi sevdiği aslanlarına sıcak havada kıyamadı... Onlarla havuza girip hortum tutarak serinletti

Diyarbakırlı Ahmet Akbey, Irak'ın Duhok kentinde birlikte yaşadığı ve evladı gibi sevdiği altı aslanıyla birlikte yaşıyordu. Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının etkisiyle yükselen hava sıcaklığında aslanlarını serinletmek isteyen Akbey, onlarla birlikte havuza girip hortum tutarak hem kendini hem de aslanlarını serinletti.

Evlatları gibi sevdiği aslanlarına sıcak havada kıyamadı... Onlarla havuza girip hortum tutarak serinletti

“Eyyam-ı bahur” sıcakları gerek Türkiye’de gerekse Orta Doğu ülkelerinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sıcak havadan dalgası insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor.

Evlatları gibi sevdiği aslanlarına sıcak havada kıyamadı... Onlarla havuza girip hortum tutarak serinletti - Resim : 1

EVLATLARI GİBİ SEVİYOR

Duhok kentinde 6 aslanı evlatları gibi sevip oynayan Ahmet Akbey, bunaltıcı sıcakta aslanlarla havuz keyfi yaptı. Aslanları hem havuzda hem de üzerlerine hortum tutup serinletmeye çalışan Akbey, her gün onlara vakit ayırıp ilgilendiğini söyledi. Bunaltıcı sıcağın etkisini sürdürmeye devam ettiğini belirten Akbey, termometrelerin 45 derecenin altını göstermediğini, hissedilen sıcağın 50 derece olduğunu söyledi.

Evlatları gibi sevdiği aslanlarına sıcak havada kıyamadı... Onlarla havuza girip hortum tutarak serinletti - Resim : 2

"SICAKLARDAN BUNALIYORLAR"

İnsanlar kadar hayvanların da bu sıcaklardan bunalıp etkilendiğini ifade eden Akbey, “Ben de evlatlarımı, aslanlarımı bunaltıcı sıcaklarda havuza atıp ve üzerlerine hortum tutup serinletmeye çalışıyorum. Çünkü onlar da birer canlıdır. İnsanlardan ricamız kapılarını önüne bir kap su bırakarak, gölgede oturan hayvanları kovup güneşe doğru gitmelerine neden olmayın" dedi.