Evlenmek isteyen gençlere 'Evlilik Yardımı' veriliyor! Aylığın 24 katı banka hesaplarına yatacak. e-Devlet'ten başvuru yapılabilir

Türkiye'de evlenmek isteyen gençlere devlet tarafından destek sağlanıyor. Evlilik yardımı, çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat eden, ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına nakdi olarak veriliyor. Başvuruların e-Devlet'ten yapılabileceği açıklandı.

Evlenmek isteyen gençlere 'Evlilik Yardımı' veriliyor! Aylığın 24 katı banka hesaplarına yatacak. e-Devlet'ten başvuru yapılabilir

Milyonlarca memur ve emeklilere yapılan zamdan sonra evlilik ödeneği de yükseldi. En düşük emekli aylığı 7500 liraya çıktığında yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alanların maaşı 5 bin 625 liraya, yüzde 50 oranında hissesi olanın 3 bin 750 liraya, yüzde 25 hissesi olanın da 1875 liraya çıktı. Buna göre, 5 bin 625 lira yetim aylığı alan (iki yıllık aylık kadar) 135 bin lire evlenme desteği alacak.

AYLIĞIN 24 KATI ÖDENİYOR

Evlilik yardımı, çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat eden, ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına nakdi olarak veriliyor.

Evlilik desteği hak sahibinin en son aldığı yetim aylığına göre hesaplanıyor. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na e-devletten başvurarak alabiliyor. Bugüne kadar evlenme yardımı almayanlar 5 yıllık süre için geriye dönük ödeme için başvuruda bulunabiliyor.

SİGORTa ve YAŞ SINIRI YOK

Evlilik yardımında sigorta kolu ve yaş sınırı bulunmuyor. Evlenme ödeneğinden sadece SSK, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar değil Bağ-Kurlular da yararlanabiliyor. SSK, Bağ-Kur sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alanlar aylığının 24 katı, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar da 12 katı üzerinden evlenme ödeneği alabiliyor..