Evlilik hazırlıkları yapanlar müjde! Masraflar için tam 18 bin TL verilecek

Evlilik hazırlığı yapanlara sevindiren haber geldi. Devlet tarafından destekli evlilik kredisi başvuruları devam etmektedir. Devlet destekli kredilerden kimler yararlanabilir? Evlilik kredisi nedir? İşte ayrıntılar…

Evlilik hazırlıkları yapanlar müjde! Masraflar için tam 18 bin TL verilecek

Düğün yapmak için hazırlanan çiftlere kredi müjdesi geldi. Başvuracak kişinin başvurunun tamamlanabilmesi için koşulları karşılaması gerekir. Başvurması uygun bulunan adaylar devletten destekli evlilik kredisi alabilir ve esnek geri ödeme seçeneklerinden yararlanabilirler. Koşulları farklılık gösteren kredilere başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…
Evlilik kredisi nedir? Nasıl alınır?

Devlet destekli evlilik kredileri çeşitli bankalardan temin edilebilir. Evlilik kredisi geri ödeme tutarı ve geri ödeme planı gibi pek çok avantaja sahip kredidir. Düğün yapmak için toplu paraya ihtiyacı olanlar dilerlerse devlet destekli kredi başvurusunda bulunabilirler. İhtiyaç kredisi ve evlilik kredisi gibi özel krediler de bankalar tarafından sunulmaktadır. Ancak, bu kredilerin kullanılabilirliği bankanın durumuna bağlıdır. Devlet destekli evlilik kredileri, insanların daha rahat ödeyebilecekleri minimum bir tutarı içerir.

Evlilik hazırlıkları yapanlar müjde! Masraflar için tam 18 bin TL verilecek - Resim : 1
 
Devlet destekli kredilerden kimler yararlanabilir?

Gerekli şartları sağlayanlara devlet destekli evlilik kredisi verilmektedir. Devlet destekli bir kredi almak için tüm gereksinimleri karşılamanız gerekir. Devlet destekli evlilik kredisi alan kişiler şunları içerir:

18 yaşını doldurmuş olması

Evlilik önünde yasal engeli olmaması

Devlet kredi şartlarına uygun olması

Genç çift olmaları

İlk kez evlenmiş olmaları

Başvuru yapan kişi üniversitede okuyor ise 26 yaşına kadar devlet destekli evlilik kredisi başvurusunda bulunabilir.,

 
Başvuru şartları nelerdir?

evlilik kredisinin şartları şöyledir:

18 yaşından büyük olması

24 yaşının altında olması

Adli sicil kaydı bulunmaması ve ciddi bir suç işlememesi

Mali yetersizlik kanıtı

Başvuran daha önce kimseyle evli olmaması (Farklı ülkelerdeki evlilikler de bu koşula girer.)

Bir kişinin medeni durumu evlenmeden önce bekar olarak listelenmesi

Türk vatandaşı olması

Evlilik kredisi ne kadardır?

Evlilik kredisi, devletin genç çiftlere yönelik bir mali yardımıdır. Başlangıçta 10.000 TL olarak planlanan kredi, şimdi 18.000 TL'ye kadar destekleniyor. Bankanızdan 18.000 Türk Lirasına kadar destek alabilirsiniz. Kredi devlet tarafından sübvanse edildiğinden bankanın kredibilitesinden de yararlanılabilmektedir. Uygun şartlara sahip Türk vatandaşları için 10.000 ila 18.000 Türk Lirası arasında evlilik kredisi mevcuttur.
Evlilik kredisi başvurusunda bulunmak için çiftlerin birlikte hareket etmesi gerekmez. Devlet desteği ile verilen kredi, bireylerin evlilik cüzdanlarını tek bir başvuru ile dosyalarına eklemelerine imkan tanıyor. Bu nedenle hem bireyler hem de çiftler başvurabilir. Kendiniz başvurursanız, her iki tarafın da tüm koşulları sağlaması gerekir. Aksi takdirde kredi alamazsınız. Çiftler dilerlerse birlikte evlilik kredisi başvurusunda bulunabilirler.

Hangi bankaya başvurulur?

Ziraat Evlilik Kredisi ya da Evlilik Kredisi devlet yardımı ile alınabilen bir kredidir. Ziraat Bankası'na aşağıdaki platformlar üzerinden evlilik kredisi başvurusu yapabilirsiniz:

İnternet şube

Mobil bankacılık

Banka şube

Banka resmi web sitesi

Akbank Evlilik Kredisi başvuru ve masraf ödemeden verilen bir kredidir. Düğün kredileri tamamen ücretsizdir ve yalnızca aldığınız kadarını ödemeniz gerekir. Akbank yeni evlilere yardımcı oluyor ve kredi desteği sağlıyor. Bir kredi başvurusunda bulunmak için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacak:

Kimlik

İkamet belgesi

Gelir belgesi

İşte Vakıfbank'tan evlilik kredisi almak için sağlamanız gereken şartlar:

Türk vatandaşı olunması

18 yaşından büyük olunması

gelir beyan edilmesi

düzenli bir gelire sahip olunması

Evlilik kredisi için olmazsa olmaz şartlardan biridir. Çiftler isterlerse birlikte başvurarak işlem aşamasını birlikte gerçekleştirebilirler.