Evlilik kredisinde detaylar ortaya çıktı! Aile Bakanlığı çalışmaları hızlandırıyor. İşte uygulanacak pilot bölgeler

Türkiye'de yaşayan ve evlilik hayali kuran milyonlarca genç meddi zorluklar nedeniyle bu isteklerini yerine getiremiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle yeni evlenecek gençlere evlilik kredisi verilecek. Konuyla ilgili bazı detaylar netleşti.

Evlilik kredisinde detaylar ortaya çıktı! Aile Bakanlığı çalışmaları hızlandırıyor. İşte uygulanacak pilot bölgeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenmek isteyen ancak maddi yetersizlikler sebebiyle yuva kurma hayalini erteleyen çiftlere müjdeyi vermişti. Evlenecek çiftler 150 bin TL tutarında 0 faizli kredi imkanından yararlanabilecek. Faizsiz ve vadeli bir ödeme planı sunan 150 bin TL'lik kredi için son rötuşlar yapılıyor. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise sunularak, yasalaşması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİNDE DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre, yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik kredi; faizsiz, iki yıl (24 ay) geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olarak verilecek. Devlet destekli evlilik kredisi miktarı her yıl artırılacak.

Böylece gençler, ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenebilecek. Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışacak. Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek.

EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, tarihleri ve yaş sınırı henüz açıklanmadı. Ne zaman yürürlüğe gireceği de henüz netleşmedi.