Bakan Bilgin'den çok önemli açıklama! EYT'liler için tarih verdi, asgari ücret için ise enflasyonu işaret etti

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin hem EYT'liler için hem de asgari ücretliler için çok önemli açıklamalarda bulundu. EYT'liler için tarih veren Bakan Bilgin, asgari ücret için ise "Enflasyonun altında kalmayacak" dedi.

Bakan Bilgin'den çok önemli açıklama! EYT'liler için tarih verdi, asgari ücret için ise enflasyonu işaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem EYT'lilere hem de asgari ücretlilere yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu. Dün asgari ücretin Aralık ayında yükseleceğinin işaretini veren Bakan Bilgin bugün de asgari ücret için "Enflasyonun altında kalmayacak" dedi. EYT'liler için ise Aralık ayını işaret etti. 

Bakan Bilgin'in asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete yıl içerisinde yapılan iki zamma ilişkin konuşan Bakan Bilgin, “Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücret yüzde 50 oranında arttı. Baktık yetmedi daha sonra yüzde 30’luk bir artış daha yaptık. Yani matematiksel olarak yüzde 80 oranında bir asgari ücret artışı yaptık. Aralık ayı geliyor, yeniden değerlendirip konuşacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Adil bir şekilde herkese ek gösterge vereceğiz. Kamu çalışanlarımızla yaptığımız sözleşmede belirlediğimiz ilkeleri gerçekleştirdik. Enflasyon farkında refah payını içeren düzenleme yaptık” dedi.

EYT için tarih verdi

Konuşmasında EYT meselesine de değinen Bakan Bilgin, “EYT meselesini çözeceğiz. Aralık ayında Meclis’e intikal ettireceğiz. Onu tarihe karıştırıyoruz. Taşeron işçiliğinden geçmeyen yaklaşık 90 bin kişilik bir kitle var. Onların sorunlarını çözüyor, kamuda kadroya alıyoruz. Dolayısıyla Türkiye tüm sorunlarını çözüyor. Bunları seçim kazanmak için mi yapıyoruz. Hayır, biz zaten seçimi kazanacağız ama bunları görevimiz olduğu için yapıyoruz. Milletimiz endişe etmesin bu enflasyonu da çözeceğiz. Çünkü Türkiye, ekonomiyi geliştirerek, büyüyerek bu sorunları aşacak. Dünya krizi derinleşerek artıyor ama Türkiye büyüyerek bu krizi aşacak” dedi.