EYT emeklisine zam müjdesi! Yeni maaş için oranlar hesaplandı. Tüm emekliler faydalanacak

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş merakla bu haberi bekliyor. Asgariden sonra emekli maaşlarına yapılacak zam oranı uzamnalar tarafından gündeme gelmeye başladı. Kulislerde konuşulan rakamlar emeklinin yüzünü güldürecek cinsten.

EYT emeklisine zam müjdesi! Yeni maaş için oranlar hesaplandı. Tüm emekliler faydalanacak

Asgari ücret zammından sonra emekli maaşına yapılması beklenen zam oranları artık uzmanlar tarafından konuşulmaya başlandı. Uzmanların ve vatandaşın beklediği zam oranları aslında hesaplananlardan daha yüksek olabilir.

5 TEMMUZ’DA BELLİ OLACAK

Türkiye'de emekli maaş zamının belirlenmesi için enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Bayramdan sonra 5 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranları ile en düşük emekli maaşının kaç TL’ye yükseleceği resmen netleşecek.

EYT emeklisine zam müjdesi! Yeni maaş için oranlar hesaplandı. Tüm emekliler faydalanacak - Resim : 1

EYT EMEKLİSİ DE ZAM ALACAK

Sadece SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı değil aynı zamanda EYT emeklisi de zam alacak. 6 aylık enflasyon verileri ile birlikte yeni zamlar belli olmuş olacak.

EYT emeklisine zam müjdesi! Yeni maaş için oranlar hesaplandı. Tüm emekliler faydalanacak - Resim : 2

15 MİLYON EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ

Emekliler için en düşük maaşın 10 bin TL civarında çıkacağı iddia ediliyor. Uzmanlara göre en düşük emekli maaşı 10.500 TL’ye çıkmış olacak. Bu şekilde emekli maaşı ve asgari ücret arasındaki fark da kapanmış olacak.