EYT’de kademeli emeklilik nasıl olacak? Prim ve yaş şartı ne? EYT’de kademeli emeklilik şartları ve yıl yıl işe başlama tarihi ve prim günleri!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Meclis’ten geçti. EYT düzenlemesinde son adım ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi olacak. Gözler Resmi Gazete’de yayınlanacak EYT kararına çevrilirken, emeklilik hakkı elde edecek milyonlarca kişi, prim gün sayısı ve işe başlama tarihleri ile kademeli emeklilik ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, EYT’de kademeli emeklilik nasıl olacak? Prim ve yaş şartı ne? EYT’de kademeli emeklilik şartları...

EYT’de kademeli emeklilik nasıl olacak? Prim ve yaş şartı ne? EYT’de kademeli emeklilik şartları ve yıl yıl işe başlama tarihi ve prim günleri!

EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’ndan geçti. Milyonların beklediği düzenleme için son aşama Resmi Gazete olacak. Cumhurbaşkanı onayından sonra düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Son aşama beklenirken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş da kademeli emeklilik ile erkekler ve kadınların sigortalılık süresi ve prim gün sayısını araştırıyor. İşte EYT’de kademeli emeklilik şartları ile yıl yıl işe başlama tarihi ve prim günleri!

EYT'DE KADEMELİ PRİM NE DEMEK?

EYT düzenlemesinin ayrıntılarının belli olmasıyla birlikte kademeli prim gününün ne anlamı geldiği merak edildi. EYT'li olabilmek için kademeli prim günü aranacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecek. SSK’lılar kademeli prim gününe tabi olacak. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak.

SİGORTALI SÜRESİNE GÖRE KADEMELİ PRİM GÜNÜ HESAPLAMA

SGK tarafından yayımlanan yıllara göre, sigortalılık süresi ve prim gün sayılarıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak olan kişilerin yıllara göre prim sayıları görülebiliyor.

İşte EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama ekranı;

ERKEKLERDE SİGORTALILIK SÜRESİ VE PRİM GÜN SAYISI

EYT’de kademeli emeklilik nasıl olacak? Prim ve yaş şartı ne? EYT’de kademeli emeklilik şartları ve yıl yıl işe başlama tarihi ve prim günleri! - Resim : 1

KADINLARDA SİGORTALILIK SÜRESİ VE PRİM GÜN SAYISI

EYT’de kademeli emeklilik nasıl olacak? Prim ve yaş şartı ne? EYT’de kademeli emeklilik şartları ve yıl yıl işe başlama tarihi ve prim günleri! - Resim : 2