EYT ne zaman çıkacak? SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan EYT açıklaması! EYT’de son dakika gelişmesi: EYT’de gözler bu ayda

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son duruma ilişkin tv100 canlı yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, “Aralık ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu çözüme kavuşacak” dedi. İşte detaylar...

EYT ne zaman çıkacak? SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan EYT açıklaması! EYT’de son dakika gelişmesi: EYT’de gözler bu ayda

Milyonlarca EYT'li aralık ayını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in prim gün sayısı konusunda bir düzenleme yapılacağını açıklaması merak uyandırdı.

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, EYT bu yıl çıkacak mı? Türkiye modeli EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişinin beklentisinin karşılanması öngörülüyor.

Milyonlarca kişi bu soruyu soruyor: "EYT ne zaman çıkacak?" Çeşitli formüller düşünülürken EYT'lilerin gözü kulağı Meclis'ten gelecek haberde.

"Konu belli formüle gerek yok"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT’de son bilgileri paylaştı. Erdursun, “Aralık ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu çözüme kavuşacak. Konuyla ilgili kafalarda soru işareti yok. Yıllardır söylüyorum ve çok defa tv100 ekranlarında Aralık ayına kadar çözüleceğini söylemiştim. Şimdi Sayın Bakan farklı açıklamalar yapıyor. Tek bir formülümüz var diyor ama bu formülü söylemiyor. Konu belli aslında bunda bir formüle de gerek yok” dedi.

Erdursun, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"EYT'liler buna kavuşmak için yıllarca beklemiş"

"EYT’liler yıllarca beklemiş buna kavuşmak için yıllarca prim ödemiş ve yasal olarak haklar verilmiş. 7200 – 9000 prim günü çok konuşuluyor. Bağkur ve emekli sandığında kadınlar geçmişte de zaten 7200 günle emekli oluyordu. Erkekler ise 9000 günde…"

"EYT’lilerde 8 Eylül 1999 tarihine kadar ilk defa sigortalı olanlar 5 bin gün ile SSK’dan emekli olmalı. Çünkü kendileri ilk sigortalı olduğunda böyle bir hakkı vardı. Bağ-Kur ve emekli sandığında 7200 ve 9000 gün. Ancak SSK’da 5000 günden fazla prim gün sayısı olanlar da dahil herkesin EYT’li statüsüne alınması lazım. Primi az olan da çok olan da aynı şekilde emekli olacak. Ancak iş emekli aylığına gelindiğinde 5 bin gün ile emekli olan ile 9 bin gün ile emekli olanın aylıklarının farklı verilmesi lazım. Yani fazla çalışılan günlerin bir anlamı olmalı”