EYT ne zaman çıkar? İşte EYT’de son durum…

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. EYT’de 5 adımlı bir programın söz konusu olduğunu vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bunun ilk ikisinin hayata geçirildiğini vurguladı. Peki EYT ne zaman çıkar? İşte EYT’de son durum…

EYT ne zaman çıkar? İşte EYT’de son durum…

EYT federasyonunun kendilerini ziyaret ettiğini vurgulayan Akbaşoğlu, taleplerin sözlü ve yazılı iletildiğini vurguladı. EYT ile ilgili 5 adım atmak üzere bir süreç yönetiminden bahsedildiğini ifade eden Akbaşoğlu, önemli konulara değindi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu'nun kendilerini ziyaret ettiğini açıklayan Akbaşoğlu, kendi taleplerinin sözlü ve yazılı olarak ilettiklerini ifade etti. Bu konuyla ilgili ayrıntılı görüşme yaptıklarını söyleyen Akbaşoğlu, 5 adım atmak üzere bir süreç yönetimden bahsettiğini anımsatarak, bir asgari ücretle işe başlanacağını vurguladı.

Memur ve emeklilerin durumunun ele alınacağına dikkati çeken Akbaşoğlu, ‘’Bunları hayata geçirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma yapacağımı söylemiştim, görüşmeler başladı. Bu süreç yönetimi kendi sıralaması içerisinde devam ediyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz. Çalışma Bakanlığı çalışmaları yürütmektedir" dedi.

EYT KONUSU MASAYA YATIRILACAK

3600 ek gösterge ile ilgili çalışma grupları oluşturarak, kamu çalışanı ile ilgili söz verilen kadrolar ve bununla birlikte hiyerarşik anlamda kendi içerisinde de adilane yaklaşımın belirlemenin konulacağını söyleyen Akbaşoğlu, ‘’Belediyelerde çalışanlara bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konunu karar bağlandıktan sonra sıra EYT’li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk. Onlar da memnuniyetlerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

 EYT İLE İLGİLİ SON BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

EYT ne zaman çıkar? İşte EYT’de son durum… - Resim : 2

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

İlk sigortalı olduğu tarih 1999 yılının eylül ayından önce olanlar emeklilikte yaşa takılmaktalar. Daha önce 1999’un eylül ayında sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikle sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ek olarak emeklilik için bir de yaş şartı getirilmişti. Yapılacak EYT düzenlemesinin bu sorunları çözmesi bekleniyor.