EYT ne zaman Meclis’e gelecek? EYT Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT’liler için tarih belli oldu! İşte EYT takvimi!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da (EYT) sona yaklaşıldı. EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. EYT düzenlemesinden yararlanarak emeklilik hakkı elde edecek pek çok kişi de EYT düzenlemesinin yasalaşma süreci ve EYT takvimini araştırıyor. Peki, EYT ne zaman Meclis’e gelecek? EYT Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak? EYT’liler için tarih belli oldu! İşte EYT takvimi!

EYT ne zaman Meclis’e gelecek? EYT Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT’liler için tarih belli oldu! İşte EYT takvimi!

Milyonların gözü kulağı EYT düzenlemesi ile ilgili son gelişmelere çevrildi. EYT’de adım adım sona yaklaşılırken EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Emeklilik hakkı elde edece çalışanları heyecanlandıran süreç ile ilgili takvim de merak konusu oldu.

EYT NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, 7 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak.

EYT NE ZAMAN RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK?

Yasalaşması beklenen düzenleme Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

EYT ŞARTLARI NE, PRİM GÜN SAYISI VE EMEKLİLİK YAŞI KAÇ?

Cumhur İttifakı milletvekillerinin imzasını taşıyan EYT düzenlemesini içeren teklif, 4 maddeden oluşuyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Bu hüküm esas alınarak geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek.

EYT'de tek bir prim günü yerine kademeli prim günü geçerli olacak. Buna göre, işe giriş yılına göre farklı prim günü şartı olacak.

Başlangıç prim günü 5 bin olacak, 5 bin 975'e kadar yükselecek. Başvurular, kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.