EYT yasası, İngiliz fırkateyni iddiası ve ilaçlarda erişim sorunu... Bakanlardan peş peşe açıklamalar

EYT yasasının ne zaman çıkacağı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin İngiliz fırkateyni alacağı iddiası ve ilaçlarda yaşanan erişim sorunuyla ilgili kabine toplantısı sonrası bakanlardan peş peşe açıklamalar geldi. İşte detaylar...

EYT yasası, İngiliz fırkateyni iddiası ve ilaçlarda erişim sorunu... Bakanlardan peş peşe açıklamalar

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemde yer alan EYT yasası, TSK'nın İngiliz fırkateyni alacağı iddiası ve ilaçta erişim sorunuyla ilgili peş peşe açıklamalar yaptı.

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu haftayı işaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir an önce düzenlemeyi Meclis'e getirin çağrısı yaptı.

İLAÇTA ERİŞİM SIKINTISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde gündeme gelen ilaç sıkıntısına ilişkin konuştu. Mevsimsel hastalıkların ilaçlarında zaman zaman eksiklik yaşandığını söyledi, “Önümüzdeki haftalarda sorun önemli ölçüde azalacak.” dedi.

'TSK İNGİLİZ FIRKATEYNİ ALIYOR' İDDİASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın İngiltere ziyaretinin ardından bu ülkeden fırkateyn alınacağı yönünde haberler çıkmıştı. Bakan Akar bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.