EYT'de emekli olamayan vatandaşlar dikkat! SGK, prim iadesine başladı. Başvuru yapmanız şart

EYT'de prim gününü tamamlayamayanlar ve borçlanmasına rağmen emekli olmayan vatandaşlar var. Borçlanmalarını geri almak isteyenler için detaylar netleşti. SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade etmeye başladı. İşte detaylar...

EYT'de emekli olamayan vatandaşlar dikkat! SGK, prim iadesine başladı. Başvuru yapmanız şart

Prim borçlanmasına rağmen emekli olamayanlar dikkat. Planlarını ve borçlanmalarını 5 bin prim gününe göre yaptılar ama emeklilik hayalleri istedikleri gibi olmadı.

SGK'DAN İADE TALEP EDİLEBİLİR

Sabah'ın haberine göre, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi bulunup da emeklilik hayali prim gün şartına takılanlar üstelik yaptığı borçlanmaya rağmen hala emeklilik kapısını aralayamadıysanız önünüzde iki alternatif var. Çalışarak ya da isteğe bağlı sigorta ile prim günü tamamlanabilir.

Eğer bu ihtimallere de emeklilik için yeterli gelmediyse yapacağınız şey borçlandığınız miktarını sosyal güvenlik kurumundan iade talep etmek. Bunun için de bir dilekçeyle sosyal güvenlik kurumlarına iade talebinde bulunmak yeterli.

ÖDENEN TÜM PRİMLERİN İADESİ ALINABİLİR

Bir de toplu ödeme var. Orada da prim gün sayısı şartını tamamlayamayan tamamlayamayacak olan eğer yaş şartlarını tamamladılarsa o zaman SGK'dan yapılan tüm ödemeleri iade talep edebiliyorlar. Toptan ödeme için temel şart ise kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaşına gelmiş olmak. Ancak toptan ödeme almayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken bir nokta var. Sosyal güvenlik sisteminin dışında kalabilirsiniz.