EYT’liler ilk maaşlarını alıyor! Onlar 1 günle mağdur oldular: İlk emekli maaşı 17 yıl sonra

Bugün on binlerce EYT'li ilk maaşlarını almak için ATM'lerin başına gitti. Bir günle 17 yıla daha mahkum olanlar ise onları mahsun gözlerle, iç çekerek ve biraz da imrenerek seyretmek zorunda kaldı. EYT'liler yıllardır verdikleri mücadelenin meyvelerini topluyor, ilk maaş heyecanı yaşıyor. Emekliliği bir gün ya da bir yılla kaçıranlar aynı heyecanı 17 yıl sonra yaşayabilecekler. Onlar da o tarihin o kadar uzamaması için örgütlenerek yeni bir mücadele vermeye hazırlanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanların bir kısmı ilk maaşlarını bugün aldı. Tüm emeklilere olduğu gibi EYT'lilere de bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak ödenecek. SSK ve Bağ-Kur'luların maaş ve ikramiyeleri 17 Nisan'dan itibaren hesaplarında olacak.  9 Eylül 1999 ve öncesinde ilk kez sigortalı olanlar emeklilik hakkını aldı, maaşı almaya başlıyorlar. 9 Eylül'den bir gün bile sonra işe girenlerin ilk maaşı yani emeklilik hakkı 17 yıl sonraya kaldı.

"8 BİN GÜNÜM VAR 18 SENE DAHA ÇALIŞMAM İSTENİYOR"
Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı Mihriban Uğurlu "İlk maaşlar yattı ama 16 milyon kişinin kalbi yaralı kaldı. Hiç mutlu değiliz, çalışma huzurumuz kalmadı. Bayram bize gelmiyor emekliler akranlara geliyor. 8 bin günüm var 18 sene daha çalışmam isteniyor. 23 yıldır çalışıyorum zaten" ifadelerini kullandı.