EYT'ye başvuran ama maaşı bağlanmayanlar dikkat! Bu detayı e-Devlet üzerinden mutlaka kontrol edin. Süreç hızlanabilir

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 3 Mart tarihi itibariyle başvuruda bulunan 1 milyon 900 bin vatandaşın emekli aylığı bağlandı. Emekli aylığı henüz bağlanmayanlar ise detayları merak ediyor.

EYT'ye başvuran ama maaşı bağlanmayanlar dikkat! Bu detayı e-Devlet üzerinden mutlaka kontrol edin. Süreç hızlanabilir

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 3 Mart tarihi itibariyle başvuruda bulunan 1 milyon 900 bin vatandaşın emekli aylığı bağlandı. Emeklilik işlemleri tamamlanan bireyler, peşin ödeme, emekli aylığı, bayram ikramiyesi ve promosyon gibi tüm haklarını alıyor. Bu kapsamda Mart ayında müracaat edip emekli aylığı en düşük emekli aylığına tamamlanan bireylere farkları ödeniyor.

DOSYALARINDA EKSİK BİLGİLER VAR

EYT'lilerin nisan ayında emekli olması beklenirken, bazı sebeplerden dolayı emeklilikleri gecikti. Bunun sebebi o vatandaşların başka şehirlerde, iş yerlerinde olan çalışmaları, dosyalarında gözükmüyor olması. Bundan dolayı başka SGK İl Müdürlükleri'ne yazı yazıldığı ve bu dosyalar beklendiği için emeklilikleri gecikmiş durumda.

EKSİK PRİM GÜNÜ TAMAMLANABİLİR

EYT'liler arasında eksik prim günleri olanlar varsa emekli olamıyorlar. 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında primi olanlar emekli olabilecekler. Burada e-Devlet üzerinden bakarak eksik olan prim günlerini tamamlayarak emekli olabilirler. Bağ-Kur'da prim borcu olanların emekli olabilme durumu söz konusu değil ancak SSK'da yatırılan prim üzerinden hesaplama yapılıyor. Prim yatırılmadıysa bu yatırılmış bir sigorta primi olarak dikkate alınmıyor ve emeklilik hesabı yapılmıyor.