Eyüpsultan'daki cinayetin sebebi borç değil, tacizmiş

Eyüpsultan'da borç yüzünden işlendiği söylenen o cinayetin arkasından taciz olayı çıktı. Kızı tacize uğrayan ve oğlu cezaevine giren anne, tv100'e yaşadıklarını anlattı.

İş insanı kurşunlanarak öldürüldü. Cinayetin sebebi borç zannediliyordu ancak gerçek çok farklı çıktı. Tetiği çeken zanlının öldürülen iş insanının yanında çalışan M.D.’nin abisi B.D.’idi.

İfadelerde cinayet sebebinin borç yüzünden değil, taciz nedeni ile işlendiği iddia edildi. TV100’e konuşan anne, “Ne oldu kızım dedim ısrarlı bir şekilde (…) Benim çalıştığım iş yerindeki adam bana teciz etti, istismarda bulunmuş çocuğuma. Çocuğumun iç çamaşırlarını sormuş, bedenin kaç, kaç bedende giyiyorsun” diyerek yaşananları ağlayarak anlattı.

Cinayetin nedeni tamamen farklı çıktı

Geçtiğimiz ay içerisinde İstanbul Eyüpsultan’da iş insanı Serdar K. öldürüldü. Polis olayın faili olarak iş insanı Serdar K.’nın yanında çalışan M.D’nin abisini gözaltına aldı.

Alacak verecek yüzünden işlenen bir cinayet olduğu iddiası üzerine polis B.D.’nin kardeşi M.D. ve annesi Ş.D’yi de gözaltına aldı.

İfadelerde cinayetin nedeni tamamen farklı olduğu ortaya çıktı; cinayetin nedeni borç değil tacizdi.

“Kızım işe gitmemeye başladı”

Taciz iddiaları ile ilgili kızının son zamanlarda işe gitmemesinden bir şeyler olduğunu anladığını söyleyen anne Ş.D., “Kızım işe gitmemeye başladı sebebini sordum ne oldu diye” diyerek son zamanlarda kızında meydana gelen değişik hal ve tavırlarından anladığını söyledi. Anne, “Gerçekten kolay bir şey değil. Ben duyunca zaten kafayı yedim. El temasında bulunmuş sıkıştırmış köşeye, kimseye de söyleyemedim” ifadelerini kullandı.

Son çareyi intiharda bulmuş

Kimseye taciz edildiğini anlatamayan 18 yaşındaki M.D. artık son çareyi intihar etmekte bulmuş.

İddiaya göre patronunun uzun süren tacizlerinin ardından bunalıma giren M.D., son zamanlarda odasından çıkmaz olmuş.

Olaydan bir gün önce M.D., uzun süre odasından çıkmayınca abi B.D., kapıyı kırarak içeri girince kardeşini intihar etmek üzereyken buluyor.  Anne, “Bir saat bir şey yapmadı yukarda kanca var bizim evin tavanında kancaya çarşafı dolamış boynuna geçirmiş, çocuğu oğlum kurtardı. Kapıyı kırarak intihar ediyordu biz kurtardık” dedi.

Anne Ş.D., o iş adamı tarafından tehdit edildiğini söyleyerek, “Adam beni tehdit etti eğer bir şey söylerseniz sizi keserim. Öyle yaparım şöyle yaparım tehdit etti” diye konuştu.

Abi, Serdar K.’yı önce dizinden vuruyor

Kardeşinin durumundan haber olan abi B.D., Serdar K.’yı önce dizinden vuruyor, silah tutukluluk yapıcınca ikisi arasında boğuşma başlıyor. Tutukluluk yapan silah patlayınca iş insanı göğsünden vurularak hayatını kaybediyor.

Yaşadığı tacizi ağlayarak anlattı

Olaydan sonra annesi ile birlikte gözaltına alınan M.D., ifadesinde uğradığı tacizi ağlayarak anlattı. Bu durumu anne Ş.D., “Kızımın da psikolojisi hiç iyi değil. Ben çalışıyorum gözüm arkada evde kalıyor. Bir şey mi yapacak, bir şey mi edecek diye” yaşadıklarını anlattı.  

“Hayatımız bitti”

Anne Ş.D., taciz olaylarına karşı kimsenin susmaması gerektiğini söyleyerek, “Allah kimseye yaşatmasın çok kötü bir durum. Susmasınlar, herkes hakkını arasın. Bu olay gerçekten olmasaydı adli mercilere keşke taşınsaydı gerçekten oğlumun da hayatı bitti, bizimki de bitti.” dedi.

Devletten yardım isteyen anne Ş.D., “Kimse kimsenin çocuğuna dokunmasın ne zor şartlar altında herkes büyütüyor.” ifadelerini kullandı.