Eyvah eyvah. Yine Türkiye'ye geliyor. Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kayseri,Samsun turuncu veya sarıya dönecek

Türkiye’ye Afrika üzerinden bir kez daha çöl tozları geliyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Samsun’a gelmesi beklenen çöl tozlarının birçok şehirde havayı sarı veya turuncu yapabileceği kaydedildi.

Eyvah eyvah. Yine Türkiye'ye geliyor. Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kayseri,Samsun turuncu veya sarıya dönecek

Türkiye’ye Libya ve Çad üzerinden gelen çöl tozları, Ege’den yurda girmiş ve son olarak İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olmuştu. Çöl tozlarının etkisini kaybetmesi beklenirken bir kez daha tozlar Türkiye’ye gelecek.

YEMEN'DEN TÜRKİYE'YE ÇÖL TOZLARI GELİYOR

Bu konuda Hava Forum isimli hesaptan yapılan paylaşıma göre Yemen'den Türkiye’ye çöl tozları geliyor. Tozlar Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak üzerinden geçerek pazartesi akşamı Suriye'den Türkiye’ye giriş yapacak.

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE GİRECEK

Yapılan paylaşımda, “Yemen'den havalanan yoğun çöl tozları Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak üzerinden geçerek pazartesi akşamı Suriye'den ülkemize giriş yapacak” denildi.

O İLLERDE HAVA TURUNCU VEYA SARI RENK OLACAK

Çöl tozlarından etkilenecek olan Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Samsun illerinde hava turuncu veya sarı renk tonlarına bürünebilir.

Eyvah eyvah. Yine Türkiye'ye geliyor. Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kayseri,Samsun turuncu veya sarıya dönecek - Resim : 1