Eyvahlar olsun, şimdi yandık. Yeni sorun Çad ve Libya’dan geldi. Türkiye’nin her tarafına yayılıyor

Türkiye’ye Çad ve Libya üzerinden gelen yoğun tabaka yayılmaya başladı. Söz konusu tabakaya karşı vatandaşlar için uyarı da bulunuldu.

Eyvahlar olsun, şimdi yandık. Yeni sorun Çad ve Libya’dan geldi. Türkiye’nin her tarafına yayılıyor

Türkiye, yaz sıcaklarının etkisine girmeye başlarken bu kez beklenmedik bir gelişme yaşandı. Türkiye’ye Çad ve Libya üzerinden Afrika tozları geldi. Yoğun olan Afrika tozları tabakası Türkiye’ye yayılıyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları istendi.

"ÇAD VE LİBYA ÜZERİNDEN GELEN TOZLAR, TÜRKİYE'YE YAYILIYOR"

Hava Forum isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Çad ve Libya üzerinden gelen Afrika tozları Türkiye'ye yayılıyor. Yoğun bir toz tabakası ile karşı karşıyayız... Arabaları yıkamayın, camları silmeyin...” denildi.

Eyvahlar olsun, şimdi yandık. Yeni sorun Çad ve Libya’dan geldi. Türkiye’nin her tarafına yayılıyor - Resim : 1

METEOROLOJİ'DEN TOZ TAŞINIMI UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara toz taşınımı uyarısı yapıldı. Söz konusu uyarıda, Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı beklendiği kaydedilerek şunlar denildi:

“Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”