Eyvahlar olsun, sonunda bu da oldu! Laboratuvarda yapay tavuk eti yaptılar, tadına ilk bakan gazeteci ilk ne söyledi

Dünya hızla gıda krizine doğru giderken, yapay et çalışmaları hızlandırıldı. Yıllardan bu yana konuşulan yapay tavuk eti ise ABD’de bir laboratuvarda üretildi. Eti ilk olarak tadan bir gazeteci, gaz yaptığını dile getirdi.

Eyvahlar olsun, sonunda bu da oldu! Laboratuvarda yapay tavuk eti yaptılar, tadına ilk bakan gazeteci ilk ne söyledi

ABD'li teknoloji sitesi Inverse'ün muhabiri John Wenz, meraklı okurlar için yapay eti denedikten sonra "günün geri kalanında gazının olduğunu" dile getirdi.

“GELECEKTE MARKET RAFLARINDA OLACAK”

Öte yandan, muhabir herhangi bir sağlık kontrolünden geçmediği için gaz belirtilerinin de kesin olarak yapay ete atfedilmesi mümkün değil.

"Şişkinliğimle laboratuvar eti arasında doğrudan bir bağlantı kurmak imkansız" diyen Wenz, şöyle ekledi: Bazı uzmanlar, biyoreaktörlerde yetiştirilen gerçek hayvan hücrelerinden yapılan yapay etlerin yakın gelecekte market raflarını dolduracağına inanıyor.

HERKES ALTERNATİF OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR

Bazıları ise bunların üretiminin son derece pahalı olduğunu ve dolayısıyla halk arasında yaygınlaşmasının o kadar da kolay olmayacağı görüşünde.

Bunun yanı sıra yapay etler, iklim krizine neden olan sera gazı salımına katkıda bulunan çiftlik hayvanlarının alternatifi olarak lanse edilse de bu konuda herkes hemfikir değil.