57 ayrı dolandırıcılık suçundan aranıyordu!.. 'FaceApp'te yakayı ele verdi!

FaceApp uygulamasıyla yaptığı yaşlandırılmış fotoğrafıyla sosyal medya hesaplarından çeşitli ürünler ile ilgili sahte satılık ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheli, Ankara'da yakalandı.

57 ayrı dolandırıcılık suçundan aranıyordu!..  'FaceApp'te yakayı ele verdi!

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki yıldır 57 ayrı dolandırıcılık suçundan aranan Uğur E için düğmeye bastı.

Facebook ve Instagram hesaplarından çeşitli ürünlerle ilgili sahte satılık ilanları veren Uğur E'nin FaceApp'te oluşturduğu yaşlandırılmış fotoğrafını kullandığı, tuzağına düşürdüğü kişilerin güvenini böyle kazandığı ortaya çıktı.

İnternetten inşaat malzemeleri, konteynerler ile asker ve polisler için bot, silah kılıfı gibi ürünler satan Uğur E, dolandırdığı kişilerden kendini FaceApp'te oluşturduğu yaşlandırılmış fotoğrafını kullanarak kamufle etmiş.

Uğur E'nin farklı illerde görevli birçok asker ve emniyet personelini de dolandırdığı belirtildi.

Birçok kişiden "kapora" ve "ürün bedeli" adı altında banka havalesi ile para alan Uğur E'nin izini kaybettirdiği ortaya çıktı.

Uğur E'nin türkü dinlemek için eğlence mekanına gittiğini tespit eden ekipler, operasyon düzenledi.

Rozetlerini gösteren ekiplere "Siz ciddi misiniz?" diyen zanlı, hakkındaki suçlamaları öğrenince "Vallahi ben yapmadım, başkasıyla karıştırıyor olmayasınız." dedi.

Gözaltına alınan Uğur E' suçunu itiraf ederek, "Ne yapayım onlar inanmasaydı, kimsenin parasını zorla almadım ki." dediği bildirildi.