Facebook'ta dev skandal!

Her geçen gün başka bir skandalın ortaya çıktığı Facebook'ta bu kez yer yerinden oynayacak. Sosyal medya devi, Messenger üzerinden yapılan tüm konuşmaların kayıt edilerek yazıya döküldüğünü kabul etti.

Sosyal medya devi Facebook hakkında, "Messenger'da yapılan tüm konuşmalar kayıt edilerek yazıya dökülüyor" iddiaları skandalla sonuçlandı. Bloomberg'e açıklama yapan Facebook, iddiaları kabul ederek haberi doğruladı. Facebook, bu işlem için üçüncü kişilere para ödediğini de doğruladı.

Söz konusu şirket ise, sadece çözümleme yaptığını, mesajların kimden gelip kime gittiğini bilmediğini söyledi. Şirket tek görevlerinin deşifre olduğunu söyledi. Kimliği gizlenen kişi Facebook’un deşifre işlemlerinde çalışan yüzlerce kişiye ödeme yaptığını söyledi.

"Başladık ama vazgeçtik"

Facebook, skandalın ortaya çıkmasının ardından iddiaları kabullendi ancak olaydan yara almadan sıyrılmak için Apple ve Google gibi bu uygulamadan bir hafta önce vaz geçtiklerini açıkladı. Diğer dünya devleri de aynı işlemi yaptırdıklarını ve vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Facebook, kullanıcıların ses dosyalarını yazıya döktüğünü kabul etti ve salı günü yaptığı açıklamada "Apple ve Google gibi biz de ses dosyaları üzerindeki insan denetimlerini bir haftadan daha uzun bir süre önce bıraktık" ifadelerini kullandı.

İşlemin yapay zeka çalışması olduğunu ileri süren Facebook, çalışmayı diğer şirketler gibi araştırma amaçlı kullandığını ileri sürdü. Facebook, tamamen Ar-Ge için yapmış dahi olsa bu hak ihlaline giriyor.