Faiz kararı öncesi son dakika olarak uyardı! İslam Memiş'ten altını, doları ve eurosu olanlar için kritik açıklama

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama geldi. Dolar, altın ve eurosu olanların ne yapması gerektiğini tek tek anlattı.

Faiz kararı öncesi son dakika olarak uyardı! İslam Memiş'ten altını, doları ve eurosu olanlar için kritik açıklama

TCMB ve Para Kurulu Politikası bugün faiz kararını açıklayacak. Tahminler şimdiden gelmeye başladı. Piyasayı ciddi bir şekilde etkileyecek olan faiz kararı beklentileri ise TCMB’nin faiz artışına gideceği yönünde oldu.

Artışın ne kadar olarak yapılacağı henüz belirsizliğini korurken, Memiş’in açıklamalarına göre TCMB’nin kararlarının tahmin etmenin zor olduğu belirtildi. Piyasalarda duruma dair iyimser bir beklenti olmadığını duyuran Memiş, durumun acılı olduğunu da vurguladı.

"DOLAR 30 TL’Yİ GÖZÜNE KESTİRDİ"

TL’nin hızlı bir şekilde değer kaybetmesi ve hayat pahalılığının her geçen gün artması vatandaşların güveninin kalmadığını ifade eden Memiş şu açıklamayı yaptı:

"TCMB faiz artıracak ancak kurlara bir şey yansımayacak. Piyasalara moral veremeyecek. Güveni tekrar kazanamayacak. Rakamlar tarafında oynama mutlaka olabilir. Ancak iyimserliği destekleyen, TL’ye rahat bir nefes aldıracak beklenti şimdilik yok. Dolar/TL’nin 30 lirayı gözüne kestirdiği bir ortamda önce piyasanın kontrol altına alınması gerek. Yatırımcının mevcut pozisyonunu koruması çok önemli. Bu kadar büyük zamlar ve enflasyon karşısında zaten tamamen korunacak bir şey yok. Döviz, borsa, altın vesaire bunlar kısmen korudu. Tamamen korunmak gibi bir durum şu anda yok”