Sonunda 'evet' dedi

Uzun zamandır kendisine gelen teklifleri reddeden güzel oyuncu sonunda 'Evet' dedi. Farah Zeynep Abdullah, Çağan Irmak imzalı Selim Bey'in Yolculuğu filminde rol alacak. İşte Farah Zeynep Abdullah kimdir? sorusunun cevabı ve hakkında merak edilenler.

Sonunda 'evet' dedi
Kaynak: TV100.COM / Birsen Altuntaş

Geçen yıl Şampiyon filmindeki oyunculuğuyla beğeni toplayan Farah Zeynep Abdullah'ın yeni adresi belli oldu. Güzel oyuncu Çağan Irmak ile el sıkıştı. Irmak'ın yeni filmi "Selim Bey'in Yolculuğu"nda usta aktör Haluk Bilginer de rol alıyor.

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenlidir. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi vardı. 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere'ye taşındı. Lise eğitimine Türkiye'de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başlasa da henüz birinci sınıftayken İngiltere'ye nakil oldu. Burada Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık dersleri aldı.

Farah Zeynep Abdullah

Oyunculuk kariyeri için üniversite kaydını dondurmuştur.Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. İngiltere'ye, okuluna dönmesine üç gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Bu dizide dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırmıştır.

Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynamıştır.Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynamıştır. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırmıştır. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı seslendirmiştir.

Filmografi

  • 2010-2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki – Aylin Akarsu Talaşoğlu
  • 2014 Kurt Seyit ve Şura – Şura
  • 2013 Kelebeğin Rüyası – Mediha Sessiz
  • 2014 Bi Küçük Eylül Meselesi – Eylül
  • 2014 Unutursam Fısılda – Ayperi

Ödüller

  • 2011 Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  • 2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu
  • 2014 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu