Bergen'in gözüne kezzap döken ve öldüren eski kocası pişman olmadığını anlattı

Bergen’in yüzüne kezzap attırıp, bir gözünün kör olmasına neden olan ve 1989 yılında öldüren eski kocası Halis Serbest’in 33 yıl sonra bile hala aynı düşüncede olduğunu ortaya koydu. Filmi izlemeyeceğini belirten Halis Serbest’in “Yaptıklarımdan pişman değilim” diye açıklama yapması ‘pes’ dedirtti.

Bergen'in gözüne kezzap döken ve öldüren eski kocası pişman olmadığını anlattı

Arabesk müziğin önemli kadın seslerinden Belgin Sarılmışer'in hayatını ele alan filmde, sanatçının Ankara'dan Adana'ya yolculuğu ile yaşadığı aşkın ardından vefatına kadar olan öyküsü beyaz perdeye aktarıldı.Filmde Bergen'i Farah Zeynep Abdullah, katil Halis Serbest ise Erdal Beşikçioğlu canlandırdı. Film 4 Mart'ta Türkiye genelinde bütün sinemalarda vizyona girdi. Ancak film, katil Halis Serbest'in yaşadığı Adana'nın Kozan ilçesinde belediye sinemasında vizyondan kaldırıldı.

Açıklaması 'pes' dedirtti

Sabah'a özel açıklamalarda bulunan Halis Serbest, filmin hayal ürünü olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını öne sürerek, şunları söyledi: "Film hayal ürünüdür. Gerçekleri yansıtmayan filmin memleketimde yasaklanmasını doğru buluyorum. Film çekilirken kimse gelip benden görüş istemedi.

Hatta film Adana'da bile çekilmedi. Hayal ürünü olan bu filmi izlemeyi düşünmüyorum. Filmde Bergen'i canlandıran kadın oyuncu bana 'Cani adam' demiş. Ben cani değilim. Olayın yaşandığı tarihe dönecek olursak yaptıklarımdan pişman değilim. Bergen'e Adana'nın en lüks semtinde saray gibi ev aldım.

Bütün ihtiyaçlarını en üst seviyede karşıladım, kendisini de defalarca uyardım. Ama bizim aramızı bozan annesiydi. Bunlar araştırılabilir. Filmi belki ilerleyen zamanlarda TV'den izleyebilirim" Halis Serbest'in yaptıklarından pişman olmadığı yönündeki açıklaması "pes" dedirtti.

 "Halis beni asla aramadı"

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise filmin ilçedeki sinemada yayından kaldırılmasıyla ilgili şunları söyledi: "Filmle ilgili Halis Serbest beni asla aramadı. Filmi yayına koymama kararını gençlere kötü örnek olmaması için aldım. Biz daha çok sosyal ve manevi değerlerimiz öne çıkan filmleri yayına koyuyoruz.

Şiddet içeren filmi çocuklar nasıl göstereyim? Bu filmi yayına koysak çok para kazanabiliriz ama amaç o değil. Sosyal bir görev yapıyoruz amacımız para kazanmak değil. Geçmişte olmuş bir hadise ve şu an film olmuş."

Kaynak: Sabah