Fas'ta depremin 12. günü! Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Fas'ta meydana gelen depremin on ikinci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda öğrenci, eğitim-öğretimin ikinci gününde de deprem bölgesinde okul olarak hazırlanan çadır sınıflarda yerlerini aldı.

Fas'ta depremin 12. günü! Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Arama kurtarma ekiplerinin depremden zarar gören farklı bölgelerdeki çalışmalarının yanı sıra depremzedelere çadır ve yardım malzemelerinin dağıtım işlemi de sürüyor. Pek çok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu, depremzedelere yardımların ulaştırılmasına katkı sağlıyor.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ ÇADIR SINIFLARINDA YERİNİ ALDI

Öte yandan çok sayıda öğrenci, eğitim-öğretimin ikinci gününde de deprem bölgesinde okul olarak hazırlanan çadır sınıflarda yerlerini alırken yaklaşık 6 bin öğrenci Marakeş'te eğitim kurumlarına sevk edildi.

İLK DERSLER PSİKOLOJİK DESTEK ODAKLI FAALİYETLER OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılışı münasebetiyle yaptığı açıklamada, okullarda ilk derslerin, öğrencilere psikolojik destek odaklı faaliyetlere tahsis edildiğini kaydetti. Ayrıca finansal destek sağlamak adına depremde kısmen veya tamamen hasar gören evlerin kayıt altına alınması çalışmaları da devam ediyor.