Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında? Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adayı mı?

13. Cumhurbaşkanı seçimi için seçim süreci başlıyor. Yeniden Refah Partisi, sosyal medya hesabından cumhurbaşkanı adaylarının Fatih Erbakan olduğunu duyurdu. Paylaşımda "Cumhurbaşkanı adayımız Dr. Fatih Erbakan’dır!" ifadeleri kullanıldı. Peki, Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Fatih Erbakan’ın biyografisi!

Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında? Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adayı mı?

2023 Genel Seçimleri ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimi için tarih belli oldu. 14 Mayıs’ta Türkiye sandığa gidecek. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı seçim öncesi yoğun mesaisine başlarken Yeniden Refah Partisi de Cumhurbaşkanı adayını sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan paylaşımda Yeniden Refah Partisi cumhurbaşkanı adaylarının Fatih Erbakan olduğunu duyurdu.

FATİH ERBAKAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1 Ocak 1979 tarihinde doğan Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın 3. çocuğudur.

Muhammed Ali Fatih Erbakan, ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü üstün başarıyla bitirmiştir. Yüksek lisans için İngiltere’ye gitmiş fakat annesi Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kalmış ve lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini alarak, DR. ünvanı almıştır.

Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinin özellikle gençlik çalışmalarında aktif görevler almıştır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatı sonrası, adına kurduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütmektedir.

23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucular Kurulu üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi'ni kurmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Dr. Fatih Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır.