İlaç simsarlarına baskın! Piyasaya 1 milyon liralık kaçak ilaç sürdüler

Piyasada aralarında kanser ilaçlarının da olduğu bazı ilaçların zor bulunması kaçakçıları harekete geçirdi. Polis istanbul'daki depolara yaptığı baskında yurt dışından Türkiye'ye kaçak olarak getirilen piyasa değeri 1 milyon liralık ilaç ele geçirdi.

Eczanelerde başta kanser olmak üzere bazı ilaçları bulmak zorlaştı. İlaç stoklarında yaşanan sıkıntı fırsatçıları harekete geçirdi.

Yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri ilaçları internet üzerinden satışa çıkaran şebeke polis tarafından çökertildi.

İstanbul kaçakçılık suçları ile mücadele şube müdürlüğü ekipleri ilaç depolarını takibe aldı.

Bazı ilaçların piyasada zor bulunması ile bir şebekenin yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri ilaçları piyasaya sürdüğü belirlendi.

Fatih’te iki ilaç deposuna yapılan baskında yurda kaçak sokulduğu ve sağlık bakanlığının onaylamadığı ilaçlar ele geçirildi. kanser ve diş tedavisinde kullanılan ilaçların piyasa değerinin 1 milyon lira olduğu belirtildi.

Yapılan ilk baskında Rusya’dan getirildiği belirlenen ve sağlıksız ortamda saklanan kanser ilaçlarına polis el koydu.

 Yapılan ikinci operasyon ise bir diş ilacı satan depoya oldu. Kaçakçılık ekipleri gümrüksüz kaçak yolla yurda sokulduğu belirlen diş dolgu malzemeleri, diş filmi, diş slikon malzemesi, kanal tedavisinde kullanılan iğne seti, diş aynası gibi bir çok diş tedavisinde kullanılan malzeme ele geçirildi. Yapılan baskında depo sahipleri gözaltına alındı.