Fatma Girik'i kaybettik! Türkiye yasta! Covid-19 Fatma Girik'i Türkiye'den aldı

Yeşilçam'ın güzel gözlü usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Fatma Girik'in ölüm nedeni Covid 19'e bağlı pnömoni ve ona bağlı çoklu organ yetmezliği  olarak açıklandı. Fatma Giris İstanbul'daki törenlerin ardından Bodrum'da defnedilecek.

Fatma Girik'i kaybettik! Türkiye yasta! Covid-19 Fatma Girik'i Türkiye'den aldı

Oyunculuğu ile birçok ödüle layık görülen usta oyuncu Fatma Girik, pek bilinmese de 2 de plak çıkarmıştı. Fatma Girik Şişli Belediye Başkanı olarak da siyasette görev almıştı. 

Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasın unutulmaz ismi Fatma Girik için aynı dönemi yaşayan sanatçı dostları ve genç nesil sanatçılar sosyal medyayı gözyaşına boğdu. 

 Fatma Girik'in ölüm nedeni açıklandı. Hastaneden yapılan açıklamada  "Sayın Fatma Girik, Covid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti" denildi.

Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu Bodrum'a defnedilecek

Girik için yarın 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak.

Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

 Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik sayısız filmde oynadığı karakterler ile Türkiye'de herkesin gönlüne taht kurmuştu.

Türk sanatına damgasını vuran oyunculardan Fatma Girik'in sağlık sorunları ile mücadele ettiği biliniyordu. Yeşilçam'ın sanat güneşi Fatma Girik, geçirdiği kalça ve beyin ameliyatlarının ardından bir türlü toparlanamamıştı.

Süren tedavileri için 20 yıl aradan sonra Bodrum'daki evini bırakıp İstanbul'a dönen Fatma Girik vefaatıyla tüm yurtta hüzün yarattı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak haberi duyurdu. 

Eski Şişli Belediye Başkanı olan Girik için Keskin şu ifadeleri kullandı:

"Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim."

 

Fatma Girik'in aldığı ödüller

1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı
1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Büyük Yemin, en iyi kadın oyuncu
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Ezo Gelin, en iyi kadın oyuncu
3. Adana Altın Koza Film Festivali, 1971, Acı, en iyi kadın oyuncu
35. Altın Portakal Film Festivali, 1998, Sürtüğün Kızı, yaşam boyu onur ödülü
18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü