Fatma Şengül'ün katiline "haksız tahrik" indirimi

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Fatma Şengül davasında mahkeme katil zanlısı sanığa haksız tahrik indirimi uyguladı. Mahkeme sanığın müebbet olan ağır cezasını 18 yıla indirdi.

İş arkadaşı tarafından uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fatma Şengül davasının karar davasında aile mahkemenin kararıyla bir kez daha yıkıldı.

Sinir krizleri geçiren Şengül’ün kızı Açelya Şengül adliye koridorlarında "Mahvettiniz annemi" diyerek karara isyan etti. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması olaylı bitti.

Mahkeme heyeti katil zanlısı Zeynel Akbaş’ın duruşmada Fatma Şengül o gün bana "Sen mi karşıma çıktın gerizekalı dedi" sözü üzerine sanığa ağır tahrik indirimi verdi.

Mahkeme heyeti oy çokluğu ile sanığın müebbet hapis cezasını 18 yıla indirdi. Karar nedeniyle Şengül’ün ailesi bir kez daha yıkıldı.

Şengül’ün kızı Açelya Şengül ve diğer aile yakınları duruşma salonu önünde sinir krizleri geçirdi.

Fatma Şengül’ün avukatı Aylin Mert ve ailesi duruşma sonrası adliyenin önünde yaptıkları açıklamada verilen karara tepki gösterdi. Şengül’ün oğlu Koray Şengül’de karar isyan etti.