Faturada isminizin yazması yeterli! Anında bin TL nakit desteği

Pandemi nedeniyle faturalarını ödemek de zorlanan vatandaşlara yapılan elektrik ve yakacak(kömür) desteğine doğal gaz desteği de eklendi. Peki 450 tl ile bin 150 TL arasındaki desteği hangi vatandaşlar alabiliyor. Faturada isminiz yazması yeterli oluyor mu? İşte tüm detaylar...

Faturada isminizin yazması yeterli! Anında bin TL nakit desteği

Pandemi sadece sağlık alanında değil birçok alanda vatandaşları zorladı. Ciddi olumsuzluk yaşayan birçok vatandaşa da devlet elini uzattı.

Yapılan yardımlarda da ciddi bir artış yaşandı. Sosyal destek programlarının kapsamları da genişletildi.

Ülkemizde hali hazırda elektrik ve yakacak yardımı yapıldığı biliniyor. Bu durum uzun zamandır kesintisizi sürüyor.

Son gelen doğalgaz zamları vatandaşı zorlarken devlet bu duruma da el attı. Uzun süredir uygulanan elektrik ve yakacak desteğine(kömür) doğal gaz desteği de eklendi.

Peki Doğal gaz desteğinden hangi vatandaşlar nasıl yararlanacak? İşte tüm cevaplar

Devlet ihtiyaç sahibi ailelerin aylık doğal gaz faturalarına belirli oranlarda destek sağlayacak.

Uygulama elektrik yardımına benzer

Devletin doğal gaz desteği de tıpkı elektrik desteği gibi uygulanacak. İhtiyaç sahibi vatandaşların faturalardaki belirli kısımları devlet tarafından karşılanacak. Doğal gaz yardımı yılda 2 defa yapılacak ve üçer aylık dönemi kapsayacak.

Peki Doğal gaz yardım başvurusu, doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Doğal gaz yardımı başvuruları E Devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalı üzerinden gerçekleştirilecek.

Her il ve ilçede bulunan Kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da doğalgaz yardımı başvuruları alınabilecek.

PTT kartlarına otomatik yatacak

Yardımın onaylanması halinde ödemeler PTT bankası kartına otomatik olarak yatacak. Böylece vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden kartlarıyla otomatik ödeyebilecek.

Doğal gaz yardımının 450 TL ile 1150 TL arasında değişiyor.