Faturanız üstünüze kayıtlıysa hemen başvurun! 900 TL nakit paranızı alın

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemeleri devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kış ayının gelmesiyle birlikte doğalgaz faturası destekleri için harekete geçti. Doğalgaz desteğinden kimler faydalanabilir? Şartlar nelerdir? İşte ayrıntılar…

Faturanız üstünüze kayıtlıysa hemen başvurun! 900 TL nakit paranızı alın

Kış ayının gelmesiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz desteği başlatıldı. Bu kapsamda doğalgaz desteğine hak kazananlar PTT üzerinden ödemelerini alacaklar.

Doğalgaz desteğinden kimler faydalanabilir?

Bakan Derya Yanık doğalgaz desteğinin altyapısı olan yerlerde oturan vatandaşlara verileceğini söyledi. Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini faturalı ve ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yapacakları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahibi olan vatandaşlarımız PTT'ye giderek faturalarını ibraz edip destekten faydalanabilecek. Aynı zamanda ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın da destek miktarı kartlarına yatırılacak" sözlerini kullandı.

Başvuru şartları nelerdir?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin taşıması gereken şartlar şunlardır:

- T.C vatandaşı olması,

- E-Devlet sisteminden destek programı başvurusu yapanlar,

- Doğalgaz arzı olan bölgede ikamet edenler,

- İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlık doğalgaz aboneliği olanlar başvuru yapabilecek.

Önceki yıllarda 415 ile 1.150 TL arasında yapılan doğalgaz destekleri bu yıl 900 ile 2.500 TL arasında verilecek. Başvurusu onaylanan hak sahipleri faturaları ile beraber PTT şubelerine gittiklerinde ödemelerini alabilecekler.