Faturanızı PTT’ye götürün paranızı alın! Son tarihi kaçırmayın!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için destekler hız kesmeden devam ediyor. PTT aracılığıyla gerçekleştirilen yardımda dar gelirli vatandaşlara ödemeler sağlanmaktadır. Peki başvuru detayları nelerdir? Nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar…

Faturanızı PTT’ye götürün paranızı alın! Son tarihi kaçırmayın!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemelerine elektrik ve doğal gaz faturaları da dahil oldu. Düzenli olarak ödenen elektrik yardım paketi hak sahipliği devam etmekte olan vatandaşlara ödemeleri sağlanmaktadır. Peki PTT fatura desteği nedir? İşte merak edilenler…

 PTT fatura desteği nedir?

 Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), vatandaşların doğal gaz ve elektrik faturalarına destek vereceğini açıkladı. Bunun için faturada adı geçen vatandaşlar PTT'ye gelerek başvuruda bulunabiliyor.

 Geçerli bir platform olan e-Devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. e-Devlet çok kullanışlı ve insanların birçok şeyi evden yapmasına olanak sağlayan bir platform. Kullanmakta zorluk çeken bir vatandaşınız varsa, elden başvurmaktan çekinmeyin. Sosyal yardım programlarına başvurmak için son günü beklememek, aşırı kalabalıklaşmayı önlemeye yönelik bir adımdır.

PTT fatura desteği ne kadar?

Vatandaşların doğal gaz ve elektrik faturalarında destek ödemesi yapacağını açıklayan PTT'nin elektrik tarife desteği 90 TL'den 260 TL'ye, doğalgaz desteği ise 900 TL'den 2 bin 500 TL'ye kadar değişiyor. PTT'nin bir vatandaşa en yüksek verebileceği destek ödemesi ise 2 bin 745 TL olarak belirlendi.

 PTT fatura desteğine nasıl başvurulur?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor.

e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' sayfasına giriş yapan vatandaşlar, kimliklerini doğrulayarak başvurularını tamamlayabilir.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilir.

 PTT fatura desteğine başvuru şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Doğalgaz Tüketim Desteği' programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekiyor:

* Türk vatandaşı olması

* e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması

* Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması

* İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

* Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması

* Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hak sahipliği kararı verilmesi (SYDV şubeleri ilçe kaymakamlığı veya il valiliği binalarında yer alıyor)