Faydalarını duyan evine bu çiçeği alıyor! 1 metre olunca bakın neler oluyor

Hem sağlığınıza iyi gelen hem de göze güzel gözüken çiçek kılıç çiçeği. Halk arasında peygamber kılıcı veya paşa kılıcı olarak bilinen bu bitki kapalı alanlarda uzun süre yaşayabiliyor.

Faydalarını duyan evine bu çiçeği alıyor! 1 metre olunca bakın neler oluyor

Kılıç çiçeği bakım olarak kolay bir yapıya sahip salon bitkisidir. Yeni iş hediyesi, içimden geldi hediyesi, doğum günü hediyesi ya da yıl dönümü hediyesi olarak aldığınız paşa kılıcının bilmediğiniz çok faydası olabilir!

BOL OKSİJEN DEPOSU

Uzmanlar üç saksı içerisindeki 10 dal kılıç bitkisi ile kapalı bir mahzende oksijen sıkıntısı çekmeden yaşanabileceğini belirtiyor. Yatak odalarına konulduğunda estetik görünümünün yanında eve sürekli temiz hava pompalayıp adeta sağlık ve enerji kaynağı gibi çalışıyor. Ürettiği oksijenle ortamdaki zararlı gazların etkisini de azaltıyor. Hâl böyle olunca evin içine sinen istenmeyen kokuları yok etmek için oda spreyi kullanmanıza da gerek kalmıyor.

Faydalarını duyan evine bu çiçeği alıyor! 1 metre olunca bakın neler oluyor - Resim : 1

ALERJİSİ OLANLARA BİREBİR

Hava temizleme konusunda tam bir usta olan paşa kılıçları alerji giderici olarak da harikalar yaratıyor. Oksijen seviyesini artıran, CO2‘yi azaltan ve zararlı uçucu organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı alerjileri de engelliyor.  Bununla birlikte, paşa kılıcının gece bile CO2’yi azalttığı biliniyor.

KILIÇ ÇİÇEĞİ 1 METRE OLDUĞUNDA İSE...

İnanışa göre birçok kişi kılıç çiçeğini ekerken toprağına da bozuk para atarak dilek tutuyor. Rivayete göre dikilen bitkinin yaprağı 1 metreye ulaşırsa o kişinin dileği kabul oluyor.  Söylentilere göre ev sahibi olmayan bir kişinin evine hediye olarak yavru bir kılıç çiçeği geldiğinde ya da ev sahibi satın aldığında o kişinin evi oluyormuş. Ancak rivayetin gerçekleşmesi için çiçeğin boyunun 1 metreye ulaşması gerekiyor.