FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? FED kararı ne olur? FED faiz artırırsa piyasaları nasıl etkiler? Powell’ın açıklaması ne olur? İşte analistlerin FED kararı beklentisi!

Küresel piyasalar kilitlendi! Kritik karar bekleniyor. Piyasaların odağında yer alan FED faiz kararı sonrasında kararın altın, dolar ve borsayı nasıl etkileyeceği merak edilirken, bankacılık krizinin FED’in kararını ne yöne çekeceği ise dikkatle takip edilecek. Ekonomistlerin yorumları, FED’in faiz kararı ile ilgili beklentilerin fiyatlamalardaki etkisi anbean izlenecek. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? FED kararı ne olur, faiz kaç olur? FED faiz artırırsa piyasaları nasıl etkiler?

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? FED kararı ne olur? FED faiz artırırsa piyasaları nasıl etkiler? Powell’ın açıklaması ne olur? İşte analistlerin FED kararı beklentisi!

Dünyanın gözü kulağı ABD Merkez Bankası’na (FED) çevrildi. Piyasalarda tedirginlik devam ederken kritik kararın açıklanması bekleniyor. Küresel piyasalarda odak noktası FED faiz kararı olurken fiyatlamalar da dikkatle takip ediliyor. ABD’de derinleşen banka krizinde FED atacağı adımlar, faiz arttırımı mı yoksa faiz indirimi mi geleceği ve sonraki eğilimler FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşmaları sonrasında netlik kazanacak.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Piyasalarda gergin bekleyiş sürerken FED Başkanı Jerome Powell’ın 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleşen iki günlük toplantının sonuçlarını açıklaması ve basının karşısına çıkması bekleniyor. FED’in faiz kararını 22 Mart 2023 akşamı yani bugün saat 21.00'da açıklaması beklenirken Başkan Powell’ın ise saat 21.30'da basın toplantısı takip edilecek.

FED KARARI BEKLENTİSİ NE, ANALİSTLER NE DİYOR?

ABD'de başlayan bankacılık krizinin Avrupa’ya sıçramasıyla birlikte piyasalarda gergin bekleyiş sürüyor. Ülkelerin Merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler piyasalarda dalgalanmalara neden olurken, FED’in faiz kararının ne olacağının bilinmezliği da fiyatlamalarda etkisini sürdürüyor. Powell’ın açıklamalarına odaklanan küresel piyasalar, hem bugün açıklanacak verileri süzgeçten geçirecek, hem de gelecek dönem atılacak adımlar ve faiz kararları ile ilgili ipuçları konuşma ve açıklamalarda aranacak.

Ekonomistler, "dot plot" grafiğinin de bugün yayınlanmasını bekliyor. Analistler, piyasalarda hareketliliğin olabileceği uyarısında bulunurken önümüzdeki dönemde piyasa beklentilerinin de nasıl şekilleneceği ile ilgili açıklamalardan işaretler aranacağının sinyalini veriyor. Fed'in bu yıl için yönünü belirleyecek adımların yol haritasının da ortaya çıkması, cevapsız sorularında da yanıt bulması beklentiler arasında yer alıyor.