FED faiz kararı ne olur? Beklentiler ne yönde?

Küresel piyasaların gözü kulağı FED faiz kararına çevrildi. Piyasalarda hareketlilik sürerken Fed'in politika faizini yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan artırması bekleniyor. Fed’in "şahin" politikalarını sonlandıracağı beklentileri piyasalarda fiyatlamalara neden oluyor.

FED faiz kararı ne olur? Beklentiler ne yönde?

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edilecek.

Powell’in sözlü yönlendirmeleri ve gelecek dönem faiz politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağı açıklamalar beklenirken piyasalarda da hareketlilik sürüyor.

FED FAİZ ARTTIRACAK MI?

Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında geçen yıl başlayan "şahin" politikalarının sonuna yaklaşılırken, ABD'de bankacılık sektörü yeniden alarm veriyor. Analistlerin Banka'nın politika faizini yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan artıracağı beklentisi kuvvetleniyor. Bu kararın ardından Fed’in "şahin" politikalarını sonlandıracağı yönündeki tahminler de piyasaları etkiliyor.

FED FAİZ POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Analistler, politika metninde ve Powell'ın açıklamalarındaki yönlendirmelerin önemine dikkati çekerek, gelecek döneme ilişkin ipuçlarının piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini kaydetti.

FED KARARI ÖNCESİNDE ALTINDA SON DURUM NE?

Piyasalarda artan risk algısı ve Fed'in bu toplantıda faiz artırım döngüsünü sonlandıracağına ilişkin beklentilerin güç kazanmasıyla altının ons fiyatı değer kazanıyor. Ons altın 2 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bugün TSİ 21.00’de ABD’de Fed'in faiz kararı açıklanacak. Saat 21.30’da Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları izlenecek. Altın fiyatları da bu açıklamaların ardından dikkatle takip edilecek.