FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne? FED Başkanı Powell'ın faiz açıklamaları ve 2023 FED faiz toplantısı takvimi

FED faiz kararı için gözler yılın ikinci toplantısına çevrildi. Yatırımcının meraklı bekleyişi sürerken, açıklanacak FED faiz kararı küresel piyasaların da yönünü belirleyecek. Yılın ilk FED toplantısında faiz yükseltilmişti. FED Başkanı Jerome Powell’dan şahin mesajlar gelirken yüksek enflasyonun faiz arttırımında etkili olacağının vurgusunu yaptı. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne? FED Başkanı Powell faiz kararı ile ilgili ne dedi? FED faiz arttırırsa ne olur?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne? FED Başkanı Powell'ın faiz açıklamaları ve 2023 FED faiz toplantısı takvimi

FED faiz kararı için gözler kararın açıklanacağı tarihe çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı son açıklamada faiz beklentisi için şahin mesajlar verdi. Dünya piyasalarının yönünü değiştirecek FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı ve beklentiler merak konusu oldu.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toplantının ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklama yapması  bekleniyor.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde dün yaptığı konuşmada, son ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü geldiğini, bunun da faiz oranlarının nihai seviyesinin tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösterdiğini belirtti.

Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde dün yaptığı konuşmada, son ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü geldiğini, bunun da faiz oranlarının nihai seviyesinin tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösterdiğini belirtti.

Fiyat istikrarını yeniden sağlamanın, muhtemelen bir süre daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşunu gerektireceğini vurgulayan Powell, "Verilerin toplamı daha hızlı sıkılaşmanın gerekli olduğunu gösterirse, faiz artışlarının hızını artırmaya hazırız." dedi.

ŞUBAT AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD'de görülen ekonomik sorunlar nedeniyle FED geçtiğimiz yıl peş peşe faiz yükseltme kararı almıştı. Bu sene de gerçekleştirilen ilk faiz toplantısında, faizler artırıldı.

31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde yapılan yılın ilk FED faiz toplantısında faiz oranının yüzde 4,75 seviyesine yükseltilmesine karar verilmişti.

2023 FED FAİZ TOPLANTISI TAKVİMİ

21-22 Mart

2-3 Mayıs

13-14 Haziran

25-26 Temmuz

19-20 Eylül

31 Ekim - 1 Kasım

12-13 Aralık