FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Küresel piyasaların gözü FED'in Mart ayı faiz kararına çevrildi. Rusya-Ukrayna Savaşı piyasadaki tüm dengeyi değiştirirken FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? sorusu gündeme geldi. Beklentiler faiz artırımı yönünde. Peki, Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

FED (Merkez Bankaları Sistemi) daha önce yüksek enflasyon sebebiyle faiz oranını artırmayı plandığını açıklamıştı. Piyasalardaki son durumu belirleyecek olan FED faiz kararı ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hareketi ABD ekonomisi de dahil piyasadaki dengeleri değiştirdi. Kritik toplantının ne zaman gerçekleşeceği ve FED'in kararının ne olacağını merak edenler, Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? sorusunu gündeme getirdi. Peki, FED'in Mart ayı için faiz kararı ne olur?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? - Resim : 1

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED Başkanı Jerome Powell, Mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu düşündüğünü dile getirmişti. Powell, ""Fed durumu yakından izliyor. Faiz artışı sürecinin başlamasından sonra bilançoyu düşürmeye başlayacağız. Tedarik yollarında yaşanan bozulmalar daha da büyüdü ve beklenenden daha uzun sürecek." ifadelerinde bulunmuştu.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? - Resim : 2

Mart 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

ABD Merkez Bankası FED Toplantısı 15-16 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde yapılacak. FED'in faiz kararını ise 16 Mart tarihinde saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.