FED FOMC toplantı tutanaklarını paylaşacak! FED faiz kararına ışık tutacak!

Küresel piyasalar FED’in FOMC toplantı tutanaklarını bekliyor. FED’in bir sonraki faiz kararına ışık tutacak tutanaklar fiyatlamalarda etkili oluyor. Tutanaklarda, faiz artışında, banka krizinin etkisinin olup olmadığına bakılacak, faiz kararı ile ilgili sinyaller aranacak.

FED FOMC toplantı tutanaklarını paylaşacak! FED faiz kararına ışık tutacak!

Fed'in bir sonraki faiz kararına ilişkin sinyallerin aranacağı FED tutanakları bugün açıklanacak. Gözler ABD’den gelecek FOMC toplantı tutanaklarına çevrilirken piyasalarda hareketlilik şimdiden başladı.  

FED TUTANAKLARI YAYIMLANACAK!

Fed bir önceki kararında politika faizinde 25 baz puanlık faiz artışına gitmişti. Banka krizi ekseninde faiz artışının nasıl alındığı analistler tarafından irdelenecek. 22 Mart tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları bu akşam yayımlanacak. Bu tutanaklarda FED’in bir sonraki faiz kararına ilişkin sinyaller de aranacak.

ALTIN TARAFINDA ETKİLİ OLABİLİR

FOMC toplantı tutanakları, Fed’in faiz arttırıp artırmayacağına, enflasyonu bastırma arayışında parasal sıkılaştırma yolunu izlemeye devam edip, etmeyeceği konusunda ipucu verecek. Faiz kararı ile ilgili sinyaller altın tarafında etkili olabilir.

FED’İN BİR SONRAKİ FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı 2-3 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak.