Fedakar ve cefakar emekliye devletten yardım eli! Emekliye ek maaş Mart ayında ödeniyor

Türkiye’de milyonlarca emekli krizin en cefakar kesimi olarak biliniyor. Çünkü en ufak zamdan bile en çok etkilenen kesim fedakar ve cefakar olan emekliler oluyor. Devlet emeklilerin sesini duydu. Mart ayında ek maaş ödeniyor.

Fedakar ve cefakar emekliye devletten yardım eli! Emekliye ek maaş Mart ayında ödeniyor

Milyonlarca emekli vatandaş ekonomik kriz nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı da 5 bin 500 TL’ye kadar yükseldi. Ancak bu emekli maaşı ne yazık ki emeklilere yetmiyor. Enflasyon ve gelen zamlar karşısında ilk ezilen kesim ne yazık ki emekliler oluyor.

Cefakar olan emeklilere yardım eli devletten geldi. Emekli vatandaşlar açlık sınırının altında aldığı maaşlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Enflasyon ve ekonomik kriz altında ezilen emeklilere sevindiren haber devletten geldi. Mart ayında ek maaş ödemesi yapılacak.

MART AYINDA EMEKLİ İHYA OLACAK

Emekliler, Her 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. Son olarak Ocak ayında emekli maaşlarına %30 oranında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı ise 5.500 TL olarak belirlenmişti. Emekliye zamlı maaşları ocak ayından itibaren yatırılmaya başlandı. Ara zam tarihi ise Temmuz ayı olarak belirlendi. Yine 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda Temmuz ayında da emekli maaşlarında ciddi bir artış olacak. Ancak bunun öncesinde devletten emekliye önemli bir müjdeli haber daha geldi. Emekli maaşlarına bir ara zamda Mart ayında yapılacak.

1300 TL İNTİBAK ZAMMI GELMESİ BEKLENİYOR

Mart ayında yapılacak olan ara zam 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşları ilgilendiriyor. Türkiye Emekliler Derneği 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların gelir adaletsizliğinin düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. 2000 yılı sonra emekli olanların maaşlarına 1.300 TL tutarında zam yapılması durumunda aradaki gelir eşitsizliği ortadan kalkmış olacak. Bu durumun Mart ayında gündeme gelmesi ve yasalaşması bekleniyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi bu ödemeden yararlanacak.