FED’den gelen faiz açıklaması altını vurdu! Gram altın o saatten sonra sert çakıldı, yatırımcı neye uğradığını şaşırdı! İşte altın fiyatlarındaki son durum

Altın fiyatlarındaki değişim devam ediyor. Gram ve ons altın FED Başkanı Jerome Powell’ın önümüzdeki aylarda faiz artırmanın muhtemel olacağına yönelik söylemlerle düşüşe geçti. Gram altın 1.463 TL seviyesinde, ons altın ise 1.934 dolar seviyesine indi. İşte altındaki son durum…

FED’den gelen faiz açıklaması altını vurdu! Gram altın o saatten sonra sert çakıldı, yatırımcı neye uğradığını şaşırdı! İşte altın fiyatlarındaki son durum

Türkiye’de yatırım denildiği zaman ilk akla gelen araç olan altının fiyatı vatandaşlar tarafından çokça araştırılıyor. Özellikle yaşanan yükselişler sonrası düşüşe geçen altındaki değişim dikkat çekiyor.

Dün döviz kuruna ve altının ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, yeni günde en yüksek 1.970 TL seviyesine çıktı. FED Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonla mücadelenin etkilerini gözlemlemek için son toplantıda faizi sabit bıraktıklarını ve Fed'in önümüzdeki aylarda faizi artırmasının muhtemel olduğunu belirtmesi sonrası altın fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı.

GRAM ALTINDA KESKİN DÜŞÜŞ

Güne 1.468 TL’den başlayan gram altın saat 16.00’dan sonra gün içinde en düşük 1.459 TL seviyesine kadar indi. Daha sonra hafif bir yükseliş yaşayan gram altın 1.463 TL seviyesine yükseldi. Altın bu seviyelerde seyrederken fiyat değişimi bir önceki güne göre yüzde -0,20 oldu.

ONS ALTIN DA GERİLEDİ

Gününe düşüşle başlayan ons altın gün içinde en yüksek 1.939 dolar seviyesini gördü. Ancak gram altın gibi FED Başkanı Powell’ın faiz açıklamalarıyla düşüşe geçti, en düşük 1.924 doları gördü. Ons altın daha sonra hafif hareketlenme ile 1.934 dolara çıktı. Ons altındaki değişim bir önceki kapanışa göre yüzde -0,12 olarak kayıtlara geçti.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı sunum öncesi risk iştahının düşük seyrettiğini ifade ederek, FED'in gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Dün açıklanan verilerde ABD'nin konut başlangıçlarının mayısta yüzde 21,7 arttığını hatırlatarak, konut piyasasının sıcak kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, bugün Powell'ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin yatırımcı kararları üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED'in gelecek ay politika faizini yüzde 77 ihtimalle 25 baz puan artıracağının öngörüldüğünü dile getirerek, Fed'in yıl sonu politika faizi projeksiyonunu yüzde 5,6 olarak belirlediğini söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 ve 1.920 doların destek olarak öne çıktığını aktaran analistler, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.