FED’in faiz kararı doları vurdu! İşte dolarda son durum

ABD Merkez Bankası (FED), politika faiz karasını açıkladı. FED, faizi 50 baz puan düşürerek yüzde 1-1,25 aralığına çekti. FED kararı sonrası dolar 6,10 seviyelerinin altına düştü.

FED’in faiz kararı doları vurdu! İşte dolarda son durum

ABD Merkez Bankası’nın (FED), politika faizi oranını 50 baz puan indirimine gitmesini, koronavirüs salgınının ekonomiyi olumsuz etkilemesi endişesine bağladı.

Fed'den yapılan açıklamada kararın oybirliği ile alındığı ifade edildi. Açıklamada, "ABD ekonomisinin temelleri güçlü olmayı sürdürüyor. Ancak corona virüs ekonomik aktivite üzerinde değişken riskler arz ediyor. Federal Açık Piyasa Komitesi bu riskler nedeniyle ve azami istihdam ile fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda federal fonlama faizi hedef aralığını düşürme kararı aldı" ifadeleri yer aldı. 

Dolar nasıl tepki verdi?

FED'in faiz kararı sonrasında dolar 6,10'un altına kadar geriledi. Dolar dün 6,2640'a kadar yükselmişti. Saat 19:00 itibariyle dolar 6.06'ya kadar düştü. 

ABD hazine tahvil faizleri geriledi

Açıklamanın ardından ABD borsaları kazanımlarını %1’in üzerine taşıdı, ABD Hazine tahvil faizleri geriledi. Gelişmekte olan ülke borsaları sert yükselirken altın değer kazandı.