FED’in faiz kararı yatırımcıyı vurdu! Gram altın bir anda sert düştü! Altını olan neye uğradığını şaşırdı

Güne yükselişle başlayan gram altın gün içinde en yüksek 1.485 TL’yi görürken FED’in faiz kararını açıklaması sonrası düşüşe geçti. Gram altın 1.470 -1.475 TL seviyesine kadar inerken ONS altında da geri çekilme yaşandı. İşte altındaki son durum…

FED’in faiz kararı yatırımcıyı vurdu! Gram altın bir anda sert düştü! Altını olan neye uğradığını şaşırdı

Vatandaşların en çok yatırım yaptığı araçların başında gelen altının fiyatı, yurt içi ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı sürekli değişim gösteriyor. Özellikle son günlerde yaşanan düşüş ve yükselişlere bağlı olarak altın fiyatları araştırılıyor.

Haftanın ikinci gününde ABD’deki enflasyonun beklentinin ardında 0,1 artış göstererek yıllık bazda yüzde 4 olarak açıklanmasıyla düşüşe geçen altın fiyatları, yeni güne yükselişle başladı. Gram altın gün içinde en yüksek 1.485 TL seviyesini gördü, yaşanan düşüş sonrası gram altın gün içinde 1.473 TL’ye kadar indi.

Bugün ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) mayısta aylık bazda yüzde 0,3 azalması ve yıllık bazda yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kalmasıyla altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket başladı. Gram altın 14 Haziran Çarşamba gününün en yüksek değeri olan 1.485 TL’ye kadar yükseldi. Gram altın daha sonra 1.480 TL seviyelerine çekildi.

FED’in faizi politika faizini 15 ay sonra ilk kez 5-5,25 aralığında sabit tuttuğunu açıklaması sonrası ONS altın, 1.954 dolar seviyesinden 1.948 dolara çekildi.

FED’in faiz kararı sonrası gram altın da düşüşten nasibini aldı. Gram altın 1.480 TL’den düşüşe geçerek 1.470 – 1.475 TL aralığında seyretti.