Borsa ikinci yarıda pozitif seyirde

Borsa güne değer kazancı ile başlamasının ardından ikinci yarıda da artıda. Fed'in faiz kararının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa ikinci yarıda pozitif seyirde

Fed'in faiz kararının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi yükselişle açılmasının ardından şu dakikalar yüzde 0,16 artışla 2,462 puan seviyesinde bulunuyor.

Analistler, devam eden jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasıyla küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini, Borsa İstanbul'un ise pozitif ayrıştığını söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede başarısız olabileceği ve daha şahin politikaların gerekebileceği endişelerinin de pay piyasalarını baskıladığını aktaran analistler, dolar endeksi ve tahvil faizlerinin seyrinin yakından izlenmeye devam edileceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminin sakin olduğuna işaret ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.420 puanın destek, 2.480 ve 2.520 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.