Fenerbahçe, 20 dakika oynayıp Karagümrük’ü yendi

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 13.haftasında Fenerbahçe evinde konuk ettiği Karagümrük’ü Tadic’in attığı gollerle 2-1 yendi. Maçı değerlendirecek olursak Fenerbahçe ilk yarıda baskılı oynasa da aradığı golü bulamadı. Karagümrük ise kazandığı topta hızlı bir hücum yaparak Can Keleş ile golü buldu. Bu golde Fenerbahçe’den Samet yerini kaybederek bariz bir hata yaptı. Samet iyi niyetli, çalışkan bir futbolcu ama kendisi ne yazık ki bu hataları yaptığı sürece çok eleştirilecek. Hatalarını düzeltmezse Fenerbahçe’deki geleceği parlak görünmüyor.

İSMAİL KARTAL DEĞİŞİKLİKLERDE HATA YAPTI

Fenerbahçe ikinci yarıya, ilk yarıya göre daha baskılı ve arzulu başladı. Crespo’nun ortasında kaleci Deturo yaptığı zamanla hatasıyla İrfan Can'a yaptığı müdahaleyle penaltıya sebebiyet verdi. Bu amatör hata sonrası kazanılan penaltıyı Tadic gole çevirerek Fenerbahçe’yi maça ortak etti. Daha sonra baskını artıran Fenerbahçe, İrfan Can’ın getirdiği topta Szymanski’nin pasıyla Tadic’in ayağından 2.golü buldu. Sarı-lacivertliler, bence 65.dakikaya kadar iyi bir oyun ortaya koydu. Dakika 70’den sonra ise Karagümrük, Fenerbahçe orta sahası düşünce oyunu kontrol etmeye başladı. Bu dakikadan sonra İsmail Kartal’dan orta sahada dinamizmi artıracak hamleler beklerdik. Ancak Kartal, maçın en iyisi İrfan’ın yanı sıra Dzeko’yu çıkardı, yerlerine ise Cengiz Ünder ve Batshuayi’yi oyuna dahil etti. Bu iki isim maçta etkili olamadı.

İsmail Kartal’ın bir başka hatası ise Tadic’in yerine King’i oyuna alması oldu. Bence King yerine Bartuğ Elmaz oyuna girebilirdi. Çünkü o anlarda ayağa pas yapacak, rakibin pres gücünü kıracak bir ismin oyuna girmesi gerekliydi.

FENERBAHÇE ALTERNATİF OYUNLAR OYNAMALI

Fenerbahçe vasat oynadığı maçta önemli bir 3 puan elde etti. Bu maç İsmail Kartal ve heyeti için bazı dersler barındırıyor. Hoca artık maçın gidişatına göre hamlelerini daha erken yapmalı. Takım geriye düştüğünde Dzeko ve Batshuayi’nin aynı anda oynayabileceği bir plan bulursa Fenerbahçe farklı bir sistemle iyi bir oyun oynayabilir. Umarım gereken dersler alınır.