Fenerbahçe Beko’dan yılın transferi! Yıldız basketbolcu ile anlaşma sağlandı

Yeni sezon yapılanması kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Barcelona’dan Sertaç Şanlı ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

Fenerbahçe Beko’dan yılın transferi! Yıldız basketbolcu ile anlaşma sağlandı

Turkish Airlines EuroLeague temsilcilerinden Fenerbahçe Beko, yeni sezon için kadro yapılanmasını sürdürüyor. İsmet Akpınar, Kostas Antetokounmpo ile yollarını ayırırken Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen ve Nigel Hayes-Davis’in sözleşmelerini uzatmıştı.

Fenerbahçe Beko’dan yılın transferi! Yıldız basketbolcu ile anlaşma sağlandı - Resim : 1

ANLAŞMAYA VARILDI

Transferde önemli bir adım atan sarı lacivertliler, Eurohoops’un haberine göre Barcelona’dan Sertaç Şanlı ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

BARCELONA'YA TRANSFER OLMUŞTU

2020-21 sezonunda Anadolu Efes ile EuroLeague şampiyonluğu sevinci yaşayan Sertaç, 2021 yazında Efes‘ten ayrılarak Saras Jasikevicius’lu Barcelona’nın yolunu tutmuştu.

Bu süreçte zaman zaman beklenen istikrarı ortaya koyamayan milli basketbolcu, geçtiğimiz sezon Barça’nın İspanya Ligi şampiyonluğuna ulaşmasında büyük pay sahibi olmuştu.

Geçtiğimiz sezon toplam 36 EuroLeague müsabakasında süre bulan Sertaç Şanlı, maç başına 6.2 sayı ve 3.1 ribaund ortalamaları ile oynamıştı.

İspanya Ligi’nde ise 31 yaşındaki pivot, maç başına 7.8 sayı ve 3.9 ribaund ile mücadele etmişti.

BİRÇOK TAKIMDA FORMA GİYDİ

Sertaç Şanlı daha önce Türkiye'de Anadolu Efes, Galatasaray, Trabzonspor, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş gibi takımlarda oynamıştı.